Δες τις εφαρμογές που είναι έτοιμες για το Yosemite.

Από τον χρήστη esimeon, στις 20 October 2014

Σίγουρα υπάρχουν πολλές εφαρμογές που χρηιμοποιείς και θα αναβαθμιστούν σύντομα για το νέο λειτουργικό της Apple, αλλά δεν κάνουν όλες χρήση των νέων χαρακτηριστικών του. Ποιά είναι αυτά; Μα το notification center του Yosemite έχει αποκτήσει τις ιδιότητες του iOS αδελφού του και μπορεί πλέον να μας παρέχει διάφορες πληροφορίες αλλά και μικρές εφαρμογές που τρέχουν στην…μπάρα μας και είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή. Μαζί με το notification center υπάρχει και αναβαθμισμένο σύστημα για share με “ενισχυμένες” επιλογές…

Εν αρχή είναι το 1Password, στα 30.99€ για λίγες ημέρες, είναι 30% λιγότερο από την κανονική του τιμή. Το 1Password είναι μια εφαρμογή, της οποίας την χρησιμότητα την έχουμε εξυμνήσει ουκ ολίγες φορές στον Appλα. Πλέον δεν υπάρχει ασφαλής κωδικός εάν μπορείς να τον θυμάσαι. Αυτό σημαίνει ότι το 1Password σου είναι Α-ΠΑ-ΡΑΙ-ΤΗ-ΤΟ! Το 1Password προσφέρει πλήρη υποστήριξη του Dark mode του Yosemite, αλλά δε σταματά εκεί. Φέρνει διαφάνεια στη ζωή μας, αλλά και χρησιμοποιεί το νέο share κουμπί του Yosemite. Το μοναδικό κακό που έρχεται με το OS XXX στο 1Password, είναι το γεγονός ότι για να συγχρονίσεις μέσω του νέου iCloud είναι απαραίτητο να έχεις την έκδοση του Mac AppStore και όχι αυτήν από το site της Agilebits. Κλαψ-λυγμ, καθώς ο γράφων έχει την τελευταία…

Το Coinverter είναι ένας μετατροπέας νομισμάτων που ζει στην μπάρα του notification center του Yosemite, και άρα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή, ώστε να δεις πόσα απίδια πιάνουν τα ευρώ σου.

Το Wunderlist (τζάμπα) είναι μια εφαρμογή για υπενθυμίσεις, σίγουρα καλύτερη από την “μαμά” εφαρμογή του OS X, αλλά υποδεέστερη του Clear. Μπορεί όμως, σε αντίθεση με το Clear, να κάνει χρήση του notification center, ώστε να έχεις έυκολη πρόσβαση σε όλα αυτά τα μικρά πραγματάκια που χρειάζεται να θυμάσαι.

Το Pocket (τζάμπα) είναι η εφαρμογή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να σώσεις όσα άρθρα διαβάζεις και σου αρέσουν. Το Pocket υποστηρίζει και το continuity του Yosemite, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς το Pocket στο iPhone σου και χωρίς να το κλείσεις, να συνεχίσεις να διαβάζεις τα αγαπημένα σου άρθρα στο Mac σου…έτσι απλά…Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Με το νέο Pocket μπορείς να σώσεις τα ενδιαφέροντα (για σένα) άρθρα από όπου κι αν βρίσκεσαι μέσα στο Yosemite, χάρη στο νέο extension του share που διαθέτει.

Το Deliveries στα 4.99$ είναι η εφαρμογή που πρέπει να έχεις, εάν χρησιμοποιείς πολύ το ebay και γενικά παραγγέλνεις από το εξωτερικό. “Ζει” και αυτό στο notification center σου και σου δίνει μια γρήγορη ματιά για το που βρίσκονται τα δέματά σου.

Το PCalc είναι ένα πολύ ακριβό κομπιουτεράκι, το οποίο και αυτό έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται στο notification center σου, ώστε να σου δίνει άμεση πρόσβαση, αλλά και να υποστηρίζει το continuity, συνοδεύοντάς την αντίστοιχη εφαρμογή στο iOS.

Για το τέλος άφησα το Monity (0,89€). Ένα άλλο iStats menu, πιο φτηνό, το οποίο αφήνει το menubar του OS X και χρησιμοποιεί (ω, τι έκπληξη;) το notification center. Σου δίνει με ένα βλέμα τι υπολογιστική ισχύ χρησιμοποιείς ανά πάσα στιγμή, αλλά και τι RAM και πόση μπαταρία έχεις διαθέσιμη, μέχρι και την ταχύτητα του δικτύου σου εκείνη τη στιγμή.

Με αυτές τις εφαρμογές έχεις την πρώτη γεύση των πραγματικών δυνατοτήτων του Yosemite.

Τις δοκίμασες;

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @nikouf.