Η χειρότερη διαφήμιση της Apple όλων των εποχών.

Από τον χρήστη esimeon, στις 1 September 2015

Μετά τις συγκινητικές ιστορίες της Apple πρόπερσι και τις όμορφες ιστορίες των ανθρώπων και το πως χρησιμοποιούν τα iPhone τους πέρισυ, η Apple προχώρησε σε ένα πιο απρόσωπο τροπο διαφήμισης.

Δε λέω. Επιλογές είναι.

Αλλά χτες έφτασε στα όρια του.

Χτες η Apple παρουσίασε την χειρότερη διαφήμιση στην ιστορία της.

Μια διαφήμιση τόσο κακή και μπερδεμένη, όσο και η διαφήμιση της shamesung με τους ninja στη Νέα Ζηλανδία (ναι, υπήρχε τέτοια διαφήμιση).

Με το τέλος της παράστασης του καλλιτέχνη Weeknd στα βραβεία VMA του MTV, και καθώς η όλη παράσταση ήταν ακόμη σε εξέλιξη, η Apple “έριξε” την πρώτη βόμβα. Ο…καλλιτέχνης (νεοεισερχόμενος, αλλά ταλέντο – άποψη την οποία ο γραφών δε συμμερίζεται βεβαίως βεβαίως) φεύγει με μια…λιμουζίνα. “Φυσικά” βγάζει το iPhone του, το οποίο “πολύ φυσικά” δεν έχει ΚΑΜΙΑ άλλη εφαρμογή εγκατεστημένη και ανοίγει την εφαρμογή music και συντονίζεται στο Beats 1. Ο Zane Lowe είναι στον αέρα και λέει πως ο Weeknd… τα ‘σπασε… Για κάποιο ΑΣΧΕΤΟ και υπερβολικό λόγο, τη λιμουζίνα οδηγεί ο Τζον Τραβόλτα.

Ναι.

Ο Τραβόλτα.

Χωρίς να εξυπηρετεί κάτι.

Απλά κάνει τον σωφέρ.

Υπό τους ήχους του Zane Lowe το πρώτο κομμάτι της διαφήμισης τελειώνει.

Αλλά το δεύτερο κομμάτι είναι χειρότερο….

Ο Weeknd πάλι στα πλάνα μας, μπαίνει στο afterparty. Σκοτεινός τύπος, μπαίνει σε αργή κίνηση σε clubακι…μάλλον την είδανε πολύ gangsta εκεί στην Apple. Στο μαγαζί γίνεται χαμός, πανικός και ο Weeknd μιξάρει τις playlists του στο iPhone του…καθισμένος στον καναπέ…

Ναι.

Δεν παρτάρει…

Απλά κάθεται.

Εκεί εμφανίζεται ένα μπέρδεμα από διαφορετικές μουσικές, εναλλαγές στο iPhone, κόσμος αριστερά – δεξιά, και γενικότερα ένας χαμός.

Ξαφνικά όλα σταματάνε και ο Weeknd είναι σπίτι του μόνος του.

Γιατί;

ΓΙΑΤΙ;

Η διαφήμιση είναι τόσο μπερδεμένη που το περνάει στο music, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι και η υπηρεσία της Apple είναι το ίδιο μπερδεμένη. Έναν τεράστιο λάκο που έσκαψαν με την κακή παρουσίαση του music στην τελευταία WWDC, έρχονται να το συνεχίσουν εδώ. Κρίμα.

Κρίμα, γιατί η υπηρεσία κάθε άλλο παρά μπερδεμένη και χαοτική είναι.

Κρίμα για την Apple και για το σερί των επιτυχημένων διαφημίσεων που είχε και που σταματάει εδώ.

Με μια διαφήμιση που για τον γράφοντα είναι η χειρότερη διαφήμιση της Apple…ever.

Μπορείς να ακολουθήσεις τον δημιουργό του άρθρου στο Twitter, στο @nikouf.