Που χάθηκαν οι φωτογραφίες μου στο iOS 8;

Από τον χρήστη esimeon, στις 30 September 2014

Αν και εσείς αναρωτιέστε που πήγαν οι φωτογραφίες σας στο iOS 8, μην αγχώνεστε, δεν έχουν χαθεί. Όπως συνηθίζεται, η Apple αποφασίζει τι χρειαζόμαστε και τι όχι και για να κάνει πιο απλή την χρήση των συσκευών έχει αφαιρέσει το Camera Roll από τα άλμπουμ και όλες οι φωτογραφίες μας βρίκονται στο Photos, ταξινομημένες χρονικά.

Γυρίστε στο Photos αν σας
Γυρίστε στο Photos αν σας “λείπουν” φωτογραφίες από τη συλλογή σας

Εάν θέλετε να επαναφέρετε την λειτουργικότητα του iOS 7 μπορείτε να την απενεργοποιήσετε τη λειτουργία My Photo Stream από τα Settings, κάτι που θα κάνει το άλμπουμ Recently Added να συμπεριφέρεται σαν το Camera Roll του iOS 7, κάτι που δεν το συνιστούμε εκτός εάν έχετε ενεργοποιημένη κάποιου είδους υπηρεσία αυτόματου Backup των φωτογραφιών σας όπως Dropbox, Flickr κλπ.

Απενεργοποιήστε το Photo Stream για να λειτουργήσει το Recently Added σαν το Camera Roll
Απενεργοποιήστε το Photo Stream για να λειτουργήσει το Recently Added σαν το Camera Roll

Από την άλλη πλευρά, η Apple απενεργοποίησε (από το iOS 7 κιόλας) τη δυνατότητα να διαγράψετε όλες τις φωτογραφίες σας (καλά δεν έκανε;). Στο iOS 8, οι φωτογραφίες, όταν τις διαγράφετε δεν εξαφανίζονται από τη συσκευή σας – διατηρούνται στο φάκελο Recently Deleted από όπου και “εξαφανίζονται” μετά από 30 ημέρες.

Στο Album Recently Deleted όμως έχετε τη δυνατότητα να τις διαγράψετε όλες με μια κίνηση, παρόμοια με αυτή του αδειάσματος του Κάδου Ανακύκλωσης (Empty Trash). Προσοχή στη λεπτομέρεια στο iOS 8 … μας αρέσει.!