Πότε πρέπει να κάνεις restore το iPhone σου

Από τον χρήστη esimeon, στις 7 April 2015

Η επαναφορά μέσω iTunes είναι η ποιο δραστική λύση που μπορείς να εφαρμόσεις για να ξεκολλήσεις το iPhone/iPad σου. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα της συσκευής μετά από restore, τότε πιθανότατα δεν το γλυτώνεις το “συνεργείο”. Όχι το restore δεν χρειάζεται να το κάνεις για ψίλου πήδημα, ωστόσο είναι σίγουρο ότι αν πέσει στα χέρια σου iOS συσκευή, θα έρθει η ώρα του…αργά ή γρήγορα.

Προσωπικά η επαναφορά μέσω iTunes με έχει σώσει από αρκετά κολλήματα των συσκευών μου κατά καιρούς. Ότι θα αναφέρω στο συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι κανόνας, ούτε τα αναφέρει πουθενά η μαμά Apple. Θα μεταφέρω περισσότερο προσωπικές εμπειρίες που με οδήγησαν στο restore και μου βγήκε σε καλό. Να σημειωθεί ότι κάθε φορά που κάνω επαναφορά το iPhone μου, το σετάρω σαν νέα συσκευή και ποτέ δεν χρησημποποιώ παλιότερα backups. Δικό μου κόλλημα αυτό…

Πάμε όμως να δούμε πότε είναι απαραίτητο το restore ώστε να εξασφαλίσεις την καλύτερη δυνατή απόδοση της iOS συσκευής σου:

1. Crashάρουν μανίσιες εφαρμογές όπως safari, τηλέφωνο, σημειώσεις κλπ. 
2. Η συσκευή κάνει συχνές επανεκκινήσεις.
3. Η συσκευή σβήνει στο 50% της μπαταρίας, στο 20%…τέλος πάντων πριν αδειάσει πλήρως.
 4. Restore για να κάνεις jailbreak. Απαραίτητα!
5. Restore για να βγάλεις το jailbreak. Σε αυτή την περίπτωση θα πρότεινα και ‘set up as new’, γιατί όλο και καμιά “βρωμίτσα” θα έχει μείνει από το jailbreak.
6. Restore σε κάθε major update του iOS. Για παράδειγμα έχεις το iOS 7.x για να περάσεις στο iOS 8 καλό θα ήταν να το κάνεις μέσω restore και όχι OTA. 

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον οδηγό μας εδώ, για να δεις πως ακριβώς μπορείς να κάνεις restore την iOS συσκευή σου μέσω iTunes.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @hazardelm.