Τι είναι το “other” που πιάνει χώρο στο iPhone και το iPad σου;

Από τον χρήστη esimeon, στις 19 November 2014

Συνδέεις το iPhonάκι σου στο iTunes και βλέπεις 1GB να πιάνουν οι εφαρμογές, 2GB οι φωτογραφίες/βίντεο και ΜΠΑΜ 4GB σου τρώει το “other”. Τι στο καλό λοιπόν είναι αυτό το other και γιατί πιάνει χώρο στη συσκευη σου;

Με απλά λόγια, το “other” είναι πολλά διαφορετικά αρχεία-δεδομένα που δεν μπορούν να μπουν σε κάποια  συγκεκριμένη κατηγορία (apps,photos κλπ). Μπορεί να είναι δηλαδή δεδομένα mail, αρχεία του iTunes, έγγραφα κλπ… Θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κάποιος ως την “σαβούρα” των εφαρμογών και του λειτουργικού, μόνο που δεν καθυστερούν ή βαρένουν τη συσκευή σου, απλά φορτώνουν τον αποθηκευτικό της χώρο. Είναι κάποια προσωρινά αρχεία που μένουν στην συσκευή ενώ θα έπρεπε να είχαν διαγραφεί. Το δικό μου “other” έχει φτάσει εώς τα 4GB ωστόσο δεν είναι αυτό το “ταβάνι” και σίγουρα αν έχεις 16άρα συσκευή μπορεί κάποια στιγμή να σε απασχολίσει το θέμα!

Υπάρχει όμως λύση;

Η απάντηση είναι ότι υπάρχει, αλλά είναι προσωρινή και δεν είναι καθόλου “αναίμακτη”, καθώς περιλαμβάνει το μερακλίδικο iTunes restore. Κάνεις δηλαδή το backup σου στο iTunes και το επαναφέρεις μέσω αυτού. 

Αν δεις ότι ο χώρος που πιάνει το “other” στη συσκευή σου ξεφεύγει επικίνδυνα, τότε μπορείς να δοκιμάσεις το iTunes restore και θα δεις ότι η κατάσταση θα διορθωθεί αισθητά. 

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @hazardelm.