Κάνε βίντεο κλήσεις μέσω Facebook!

Από τον χρήστη esimeon, στις 29 April 2015

Με το νέο update του messenger μπορεις να καλέσει τους φίλους και τους γνωστούς σου, και τους 3562 άσχετους που σε έχουν κάνει add…με βίντεο! Γιατί; Γιατί μπορείς βρε κουτό!

Το καινούριο messenger δίνει τη δυνατότητα σε κατοίκους 18 χωρών (ναι, είμσατε κι εμείς μέσα! – hooray!)  να κάνουν πλέον και βιντεοκλήσεις με έναν τρόπο τόσο απλό, όσο και το FaceTime της Μαμας Apple. Το interface είναι τόσο καλό και μίνιμαλ όσο και αυτό της εφαρμογής της Apple, ενώ και η ευκολία χρήσης είναι απαράμιλλη. Καμία σχέση λοιπόν με το Skype. Το δύσχρηστο, άσχημο, με login κάθε φορά που το ανοίγεις, με κακή ποιότητα Skype…

Το μονο που δεν κάνει το messenger video είναι κλήσεις με πολλά άτομα. Όχι…video conferences, όχι νέος τρόπος να κανείς podcast (κλαίει γοερά σε μια γωνία ο γραφών…).

Τώρα γιατί να το επιλέξεις αντί για το FaceTime, που είναι και σχεδιασμένο απο τον μέγιστο Sir Jony Ive; Γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, το messenger είναι στην #homescreen και χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο από το FaceTime. Γιατί είναι πιο πιθανό να κάνεις μια βίντεοκληση εκεί που στέλνεις μήνυμα στον άλλο, παρά σε άσχετη στιγμή. Και ας μη γελιόμαστε, το messenger διαθέτει πολύ μεγάλο κοινό. 600 εκατομμύρια χρήστες είναι αυτά.

Με αυτόν τον τρόπο το messenger ολοένα και μεγαλώνει σε μέγεθος και εξελίσσεται σε πλατφόρμα. Πλέον μπορείς να στείλεις μήνυμα, να στείλεις φωτογραφίες, gif, να κάνεις κλήση απλή, κλήση βίντεο, ακόμη και να στείλεις λεφτά σε “πολιτισμένες” χώρες του κόσμου. Ποια άλλη εφαρμογή μπορεί να τα κάνει  όλα αυτά σε ένα και νοικοκυρεμένα;

Εκπλήσσομαι κι εγω ο ίδιος για τα καλά μου λόγια για τον Ζουκεμπεργκ!

Το messenger είναι διαθέσιμο για το iPhone και το iPad από το AppStore και μπορείς να το κάνεις απο εδώ.

Μπορείς να ακολουθήσεις τον δημιουργό του άρθρου στο Twitter, στο @nikouf.