Γνώρισες το Swarm; Το νέο Foursquare είναι εδώ.

Από τον χρήστη esimeon, στις 20 May 2014

Με το Swarm, η Foursquare προσπαθεί να κάνει το Foursquare πιο παιχνιδιάρικο και να κερδίσει περισσότερη προσοχή από το κοινό της, ώστε να μπορέσει επιτέλους να μεταφράσει σε χρήματα την τεράστια επιτυχία της. Το Swarm λοιπόν, θα πάρει τη θέση του Foursquare, έτσι όπως το είχες στο μυαλό σου, με check-ins και δημαρχίες, ενώ το Foursquare μέσα στον Ιούνιο θα μετατραπεί σε έναν…οδηγό πόλης. Θα βρίσκεις τα σχόλια και τις βαθμολογίες για τα αγαπημένα σου καταστήματα και για όλα τα υπόλοιπα που θα ήθελες να δοκιμάσεις. Δεν θα μπορείς όμως να “εκθρονίσεις” τον κολλητό σου από τη δημαρχία της αγαπημένης σου καφετέριας/στέκι.

Το Swarm εισάγει μια νέα περίοδο στις “δημαρχίες” του Foursquare. Πλέον θα συναγωνίζεσαι μόνο με τους φίλους σου, και όχι και με τα 50.000.000 που υπάρχουν στον κόσμο. Όχι πια στις χαμένες “δημαρχίες” από τον “τελειωμένο” τύπο που συχνάζει στο μπαρ σου τους τελευταίους 2 μήνες….κάθε βράδυ…

Επίσης θα έχεις στη διάθεσή σου και…αυτοκόλλητα…Τι; Δεν ενθουσιάστηκες; Μπορεί να καταφέρει έτσι το Foursquare να βγάλει κάνα εξτραδάκι…Στήριξε το μωρέ, κρίμα είναι…

Και το καλύτερο είναι ότι θα σε ειδοποιεί κάθε φορά που κάποιος φίλος σου βρίσκεται κοντά σου. Ένα χαρακτηριστικό βέβαια, που το ενεργοποιείς και απενεργοποιείς κατά βούληση. Το κακό όμως με το Swarm είναι ότι “θέλει” να τρέχει στο background. Και να χρησιμοποιεί και το GPS σου. Κάτι που όπως έχουμε αναφέρει είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ για την μπαταρία σου. Το αν θα το αφήσεις είναι δικό σου θέμα, αλλά ο γράφων δεν θα αφήσει αυτό το βαμπίρ μπαταρίας να του ρουφήξει το iPhone του.

H foursquare μπορεί να αναπτύχθηκε πολύ από το 2009, όταν και ιδρύθηκε, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη. Από 50.000 συνδρομητές το 2009 έφτασε στα 50.000.000. Παρά την τεράστια αυτή αύξηση όμως δε στάθηκε δυνατό να μπορέσει να βγάλει λεφτά. Δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει ένα οικονομικό μοντέλο, που θα την μετατρέψει σε μια προσοδοφόρα επιχείρηση. Αντ’αυτού κρατιέται στην επιφάνεια με χρηματικές “ενέσεις” από άλλες εταιρίες. Την τελευταία φορά την “έσωσε” η Microsoft, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’άπειρον. Γι’αυτό και προσπαθεί να κερδίσει μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου.

Ας ελπίσουμε να το καταφέρει, αν και το Swarm δεν έπεισε καθόλου, μα καθόλου τον γράφοντα…

Το Swarm είναι διαθέσιμο για iPhone στο AppStore και μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @nikouf.