Πόσοι Κινέζοι χρειάζονται για να φτιαχτεί ένα iPhone Χ;

Από τον χρήστη Nico, στις 21 November 2017

Πόσο σκληρά δουλεύουν αυτοί;

Ποιοι είναι;

Είναι ενήλικοι ή όχι;

Φαντάζομαι ότι αν ξόδεψες 1200€ για αυτό το ρημάδι δεν σε καίνε τα παραπάνω ερωτήματα, αλλά έχουν ενδιαφέρον. Στην Κίνα λοιπόν η εργασία δεν είναι απαραίτητα μειονέκτημα των ενηλίκων. Για την ακρίβεια υπάρχουν πολλοί μαθητές “λυκείου”, ετών 17-19 που αναγκάζονται να εργαστούν για να αποκτήσουν την απαραίτητη προϋπηρεσία (Μάλλον από αυτούς έμαθαν οι δικοί μας και ζητάνε προϋπηρεσία 10 χρόνια μόλις βγεις από τη σχολή) που ζητάει το σχολείο τους! Ναι, ναι, καλά διάβασες. Το σχολείο ζητάει να έχεις δουλέψει τουλάχιστον 3 μήνες για να αποφοιτήσεις. Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν αυτοί αναγκάζονται να δουλέψουν σε εργοστάσια της Foxconn εν καιρό που είναι να βγει το νέο iPhone.

Όποτε και έχει φούρια. Δεν καθόμαστε. Τρέχουμε.

Που σημαίνει υπερωρίες. Ακόμη και για τους μαθητές. Έτσι, μπορεί να τους έχει στη διάθεση του μόλις τρεις μήνες, αλλά τους ρουφάει το μεδούλι και βγάζει στον γράφοντα τον αγανακτισμένο συνδικαλιστή που κρύβει μέσα του.

Αυτά δηλώσανε στους financial times.

Αναγκαζόμαστε από το σχολείο μας να δουλέψουμε εδώ.

Αναφωνει με αγανάκτηση η δεσποινίδα Yang, καθώς σκύβει το κεφάλι για να φτιάξει άλλη μια από τις 1200 διπλές-super-duper κάμερες του iPhone Χ κάθε μέρα!