Ο Steve Jobs φωτογραφίζεται κοντά στον Μεγάλο Μπλε Εχθρό

Από τον χρήστη esimeon, στις 1 August 2014

Ο Andy Hertzfeld είναι ένας Αμερικανός μηχανικός υπολογιστών, ο οποίος ήταν μέλος της αρχικής ομάδας του Macintosh στις αρχές της δεκαετίας του 80. Αφού αγόρασε έναν Apple II το 1978, ξεκίνησε να δουλεύει στην Apple Computer από το 1979 μέχρι και το Μάρτιο του 1984, οπότε και αποχώρησε για άγνωστους λόγους.

Από τη στιγμή που έφυγε από την Apple, ίδρυσε τρεις εταιρείες, την Radius το 1986, την General Magic το 1990 και την Eazel το 1999.

Το 2004, ξεκίνησε το folklore.org, ένα Web το οποίο αφιέρωσε στην συλλογή δεκάδων ιστοριών που σχετίζονται με τον πρώτο Macintosh. Οι ιστορίες αυτές βρίσκονται στο βιβλίο Revolution in the Valley, το οποίο κυκλοφόρησε το 2004.

Ο Hertzfeld βέβαια έγινε μέλος της Google το 2005 και το 2011 έγινε ο βασικός σχεδιαστής των γνωστών Circles του Google+. Λίγο μετά το θάνατο του Steve Jobs στα τέλη του 2011, ο Andy έδωσε σε κυκλοφορία μια (τότε) σπάνια φωτογραφία:

Το Δεκέμβριο του 1983, λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη παρουσίαση του Mac, ταξιδέψαμε στην Νέα Υόρκη για να να συναντηθούμε με τους επιτελείς του Newsweek, το οποίο εξέταζε να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο ρεπορτάζ για το Mac.

Η φωτογραφία βγήκε αυθόρμητα, περπατώντας στο Manhattan, από τον Jean Pigozzi, έναν Γάλλο ταξιδιώτη που μας έκανε παρέα τότε. Δεν ξέρω πως κατέληξα με ένα αντίγραφο αυτής της φωτογραφίας. Φυσικά ο εκδότης μου με παρακαλούσε να το συμπεριλάβω στο βιβλίο μου το 2004, αλλά δεν τολμούσα να ζητήσω την άδειά του, καθώς η IBM κατασκεύαζε ακόμη επεξεργαστές για την Apple.

Το βιβλίο του Andy Hertzfeld, περιμένω να μου έρθει από την Amazon εντός των ημερών, το ιδανικό ανάγνωσμα για τις διακοπές.

Βέβαια, ο Hertzfield ενέπνευσε και κάποιους άλλους να βγάλουν την ίδια φωτογραφία…