“Τα smartwatches είναι μια βλακεία”

Από τον χρήστη esimeon, στις 17 June 2014

Αυτό τουλάχιστον δηλώνει ο σχεδιαστής Hartmut Esslinger, ο οποίος διετέλεσαι για κάποια χρόνια αρχίσχεδιαστής στην Apple και μάλιστα τον προσέγγισε και τον προσέλαβε ο ίδιος ο Steve Jobs.

Ο Hartmut σε συνέντευξη του στο Forbes δήλωσε: “τα smartwatches είναι μια βλακεία”. Ο σχεδιαστής πιστεύει ότι τα έξυπνα ρολόγια είναι μια κοροϊδία και δεν θα έχουν καμμιά χρησιμότητα για τους χρήστες.

Προσωπικά δεν συμφωνώ καθόλου με αυτή την άποψη. Τα smartwatches αλλά και τα fitness trackers, μόνο θετικά μπορούν να προσφέρουν στους χρήστες. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που δεν γυμνάζεται καθόλου, μπορεί να ενεργοποιηθεί εξαιτίας ενός smartwatch. Επίσης, πολύ θετική χρήση μπορούν να έχουν τα φορετά gadgets και για τους “fit” τύπους, καθώς θα μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο αλλά και τα αποτελέσματα της προπονησής τους.

Οι φήμες για το iWatch της Apple έχουν καταλαγιάσει το τελευταίο διάστημα, ωστόσο είμαι σίγουρος ότι το νέο gadget της Apple θα μας έρθει σύντομα…ή μήπως η συνέντευξη του Hartmut επηρέασε τα σχέδια της εταιρίας;…Δύσκολα.

Ποιά είναι η άποψη σου για τα smartwatches; Περιμένουμε το σχόλιο σου!

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @hazardelm.