Το “έξυπνο σπίτι” έρχεται από την Apple

Από τον χρήστη esimeon, στις 27 May 2014

Σύμφωνα με την Financial Times ,η Apple δουλεύει πάνω σε μια νέα πλατφόρμα λογισμικού, η οποία θα σου επιτρέπει να ελέγχεις τα φώτα, το συναγερμό και άλλες ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού, μέσω της iOS συσκευή σου.

Η νέα πλατφόρμα της Apple θα καθιστά εύκολη τη σύνδεση της iOS συσκευής με τις επιμέρους “έξυπνες συσκευές” (λάμπες, καφετιέρες κλπ). Για παράδειγμα, με το που θα μπαίνεις μέσα στο σπίτι σου αυτόματα θα αναγνωρίζεται το iPhone από το “έξυπνο σπίτι” και θα ανάβουν τα φώτα!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι κατασκευαστές των “έξυπνων συσκευών”, θα πρέπει να λαμβάνουν πιστοποίηση από την Apple προτού πάρουν το πολυπόθυτο MFi σήμα (Made For iPhone) για τις συσκευές τους.

Κάτι μου λέει ότι η Apple αδιαφόρησε για την εξαγορά της Nest από την Google τον περασμένο Ιανουάριο, γιατί είχε κάτι τόσο μεγάλο στα σκαριά! Ποιος ασχολείται με την Nest όταν μπορείς απλά φτιάχνοντας μια πλατφόρμα, να έχεις όλους τους κατασκευαστές ηλεκτρικών συσκευών να δουλεύουν για σένα;

Θέλεις να ακούσεις το καλύτερο; Το “έξυπνο σπίτι” φημολογείται ότι θα παρουσιαστεί στην WWDC! Ναι καλά διάβασες! Στις 2 Ιουνίου…

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @hazardelm.