Πως να σετάρεις το Ηandoff σε Yosemite και iOS 8

Από τον χρήστη esimeon, στις 27 October 2014

Το Handoff λειτουργεί μόνο σε iOS συκευές και Mac που έχουν Bluetooth 4.0 (LE). Πιο συγκεκριμένα, στα iPhone από το 4S και μετά, στα iPad από το 3 και μετά. Ενώ στα Mac πρέπει να έχεις μηχάνημα από το 2012 ή νεότερο. Αυτά τα συμβατά μοντέλα. Προσοχή, για να δουλέψει σωστά το Handoff θα πρέπει να έχεις σε όλες τις συσκευές ενεργοποιημένο το Wifi και να είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο, επίσης πάντα ανοιχτό το Bluetooth. 

Ιδού οι εφαρμογές που είναι συμβατές με το Handoff (Mac και iOS):

  • Contacts
  • Reminders
  • Pages
  • Keynote
  • Numbers
  • Maps
  • Messages
  • Mail
  • Safari
  • Calendar

 

Τι πρέπει να κάνεις στο OS X Yosemite:

– Ενεργοποιείς το Bluetooth στο Mac σου.

– Πηγαίνεις στο System Preferences και μετά στο iCloud ώστε να σιγουρέψεις ότι είσαι signed in με τον iCloud λογαριασμό σου. Αν δεν είσαι κάνεις Sign in!

– Στη συνέχεια πηγαίνεις πάλι στο System Preferences και μπαίνεις στο γενικά και τικάρεις την επιλογή ‘Allow Handoff between this Mac and your iCloud devices’.

Τέλος με το σετάρισμα του Mac σου. 

Τι πρέπει να κάνεις στην iOS συσκευή σου:

– Ενεργοποιείς το Bluetooth εάν δεν είναι ήδη ενεργό.

– Ελέγχεις εάν έχεις περάσει τον ίδιο λογαριασμό iCloud που έχεις και στο Mac σου.

– Τέλος, πηγαίνεις ‘Ρυθμίσεις’ -> ‘Γενικά’, ‘Handoff & εφαρμογές’ και ενεργοποιείς τον διακόπτη του Handoff.

Έτοιμο και το setup της iOS συσκευής.

Αφού εφαρμόσεις τα παραπάνω σε Mac, iPad και iPhone, εκτός απροόπτου θα λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει. Ξεκινάς να κάνεις μια δουλειά σε μια συσκευή και όποτε θέλεις μπορείς να την συνεχίσεις σε άλλη συσκευή στο μπαμ…Στο Mac σου αν ανοίξεις μια από τις εφαρμογές που αναφέρονται παραπάνω θα δεις το εικονίδιο της εκάστοτε εφαρμογής να κάνει την εμφάνιση της στο κάτω άκρο της οθόνης κλειδώματος της iOS συσκευή σου. Αν ξεκινήσεις να γράφεις ένα iMessage για παράδειγμα στο iPhone θα δεις το εικονίδο της εφαρμογής να εμφανίζεται αριστερά του Dock στο Mac σου.  

Το απρόοπτο της υπόθεσης

Σε μένα δεν δούλεψε με την πρώτη προσπάθεια. Λέω θα κάνω επαννεκίνηση (ο μάγκας), σε όλες μου τις συσκευές, θα δουλέψει. Μπα. Λέω θα κάνω τις εφαρμογές Quit και θα δουλέψει. Μπα. Λέω θα κλείσω και θα ανοίξω Bluetooth και WiFi. Μπα. Λύση στο πρόβλημα μου βρέθηκε μετά από πολύωρη προσπάθεια. Για κάποιο λόγω λοιπόν είχε φάει κόλλημα το Bluetooth στο iPhone μου και έπρεπε να κάνω Forget το Mac μου και στην συνέχεια Pair από την αρχή και έτσι εγέννετο Handoff.

Δοκίμασε το και περιμένουμε εντυπώσεις! 

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @hazardelm.