Γιατί πρέπει να ενεργοποιήσεις το ‘optimize storage’ στο photos app σε iOS και mac

Από τον χρήστη esimeon, στις 14 April 2015

Το photos app για το mac είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές που έχω δοκιμάσει και πραγματικά κάνει την διαχείριση φωτογραφιών απλή υπόθεση. 

Ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά του photos  app κατά την άποψη μου, είναι το “optimize storage”,το οποίο με απλά λόγια κρατάει στον σκληρό του mac σου φωτογραφίες/βίντεο μικρότερης ανάλυσης, άρα φωτογραφίες που καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στο σύστημα. Οι φωτογραφίες σου στις πραγματικές τους αναλύσεις θα βρίσκονται στο icloud, άρα όποια στιγμή πατήσεις να δεις μια φωτογραφία. η εφαρμογή θα κατεβάσει την full ανάλυση της. Αν είσαι χρήστης iOS συσκευής, μπορείς να ακολουθήσεις και εκεί την ίδια ακριβώς διαδικασία, που κρίνεται απαραίτητη ειδικά αν έχεις συσκευή 16GB.

Το καλύτερο στην υπόθεση είναι ότι το photos app αναλαμβάνει να διαχειρίζεται εξ’όλοκλήρου το χώρο που καταλαμβάνουν οι φωτογραφίες/βίντεο με βάση τις συνήθειες σου. Για παράδειγμα, έχεις ένα άλμπουμ από κάποιες φωτογραφίες που τράβηξες σε ένα ταξίδι σου πριν χρόνια και δεν τις ανοίγεις πλέον συχνά, το photos app θα φροντίσει να κρατήσει “μικρές” εκδόσεις των φωτογραφιών σου στον σκληρό δίσκο. Αντίστοιχα σε περίπτωση που έχεις ένα άλμπουμ που ανοίγεις συχνά, θα είσαι σίγουρος ότι οι φωτογραφίες σου θα βρίσκονται στην πλήρη ανάλυση τους άμεσα. 

Με τον συγκεκριμένο τρόπο παύεις να ασχολείσαι και να προβληματίζεσαι για τον χώρο που πιάνουν οι φωτογραφίες/βίντεο σου. Τα αφήνεις όλα στο photos.

Αν έχεις πολλές φωτογραφίες/βίντεο στο library σου, τότε σίγουρα πρέπει να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία προκειμένου να εκμεταλλευτείς τη δυνατότητα που σου δίνει το photos app.

1. Ανοίγεις την εφαρμογή.

2. Στη συνέχεια πατάς στο ‘photos’ στο menu bar.

3. Μετά μπαίνεις στα ‘preferences’.

4. Στο ‘cloud tab’ πατάς την επιλογή ‘optimize mac storage’.

Ομοίως στην iOS συσκευή:

1. Μπαίνεις στις ‘Ρυθμίσεις’.

2. Στη συνέχεια ‘Φωτογραφίες και κάμερα’.

3. Τέλος, τικάρεις την επιλογή ‘optimize iPhone storage’.

Έτοιμος!

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @hazardelm.