Τα απόλυτα tips για να μη μείνεις ποτέ από μπαταρία με το iPhone X

Από τον χρήστη George Chalkias, στις 30 November 2017

To iPhone X έχει απίστευτη διάρκεια μπαταρίας ακόμη και για μένα που ήρθα από το iPhone 7 Plus. Στην αρχή το φοβήθηκα αλλά ευτυχώς έχω εκπλαγεί θετικά!

Λίγο η OLED οθόνη, λίγο το A11 Bionic κάνουν το iPhone X all day phone σε θέμα διάρκειας μπαταρίας. Είτε είσαι όλη μέρα σε WIFI είτε σε data, η μέρα θα βγει στάνταρ. Μιλάμε για 6 με 8 ώρες ανοιχτή οθόνη! Μαγικό!

Αν έχεις ανοιχτό και το low power mode του iOS καταλαβαίνεις πόσο περισσότερο ζουμί θα μείνει στην μπαταρία σου ως το τέλος της μέρας και εδώ έρχονται να κολλήσουν τα tipάκια.

Τα tips βασίζονται κατά κύριο λόγο στην OLED οθόνη του iPhone 10 και τον τρόπο λειτουργίας της. Χωρίς πολλές αναλύσεις και σάλτσες… όσο πιο μαύρο το wallpaper τόσο το καλύτερο!!!

Tip 1

Χρησιμοποίησε μαύρα wallpaper. Κυρίως στο home screen. Μπορεί να σου φαίνεται αστείο, ωστόσο η κατανάλωση μπαταρίας αν έχεις το μανίσιο wallpaper είναι αισθητά μεγαλύτερη. Σε δοκιμές που έκανα με ένα πολύχρωμο wallpaper σε συνεχόμενη χρήση 2:30 με 3 ώρες είδα τη μπαταρία να φτάνει στο 60%. Ενώ αντίστοιχα με εντελώς μαύρο φόντο με τις ίδιες ώρες ανοιχτής οθόνης η μπαταρία έφτασε στο 75%. Αισθητή η διαφορά όπως βλέπεις και δεν σε πήγα ακόμη στο βαρύ πυροβολικό! Πάμε λοιπόν…

Tip 2

Είναι λίγο extreme, διότι σου αλλάζει αρκετά την εμπειρία χρήσης αλλά παρόλα αυτά μπορεί να σε ξελασπώσει ώστε να μην μείνεις χωρίς τηλέφωνο μέχρι να μπορέσεις να φτάσεις σπίτι σου και να φορτίσεις τη συσκευή σου.

Ενεργοποίησε το τάχα dark mode του iPhone 10. Smart invert colours πηγαίνεις Settings -> General -> Accesibility -> Display accommodations -> Invert colours και ενεργοποιείς το smart invert. Ανοίγοντας αυτό τον διακόπτη θα δεις οτιδήποτε άσπρο στο iOS να γίνεται μαύρο και όπως είπαμε ΜΑΥΡΟ=ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στο iPhone X! Το αρνητικό του smart invert είναι ότι καταστρέφει πραγματικά τις φωτογραφίες/βίντεο κυρίως στα third party apps όπως πχ στο instagram, κοινώς ινστα και smart invert δεν πάνε μαζί. Πάρε όμως τρελό στατιστικό στις 3 ώρες ανοιχτής οθόνης το iPhone X φτάνει στο 80%, ενώ αντίστοιχα χωρίς το smart invert φτάνει στο 38%….ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Τι μπορείς να κανείς λοιπόν, όταν φτάσει η συσκευή σου στο 20% και ανοίξεις το low power mode, ενεργοποιείς και το smart invert και παρατείνεις την μπαταρία σου για τουλάχιστον 2 ώρες χρήσης.

Παρακαλώ. 😉