Σύντομα Τεχνολογικά Νέα της Πέμπτης 22-05-2014

Από τον χρήστη esimeon, στις 22 May 2014

Πέμπτη σήμερα και αυτά είναι τα τεχνολογικά νέα της ημέρας!

1. Σε απαγόρευση της χρήσης των Windows 8 στους υπολογιστές κυβερνητικών υπηρεσιών προχώρησε η Κίνα. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το Πεκίνο προέβη στον συγκεκριμένο περιορισμό στο πλαίσιο διατάγματος σχετικά με τη χρήση προϊόντων και εξοπλισμού με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας. Ωστόσο, το κινεζικό πρακτορείο Xinhua αναφέρει ότι πίσω από την κίνηση βρίσκονται προβληματισμοί σχετικά με τα θέματα ασφαλείας που προκύπτουν από την χρήση ξένων λειτουργικών συστημάτων.

2. Η Apple επέκτεινε κι άλλο το συμβόλαιό της με την εταιρεία Liquidmetal Technologies, δίνοντας στην εταιρεία του Cupertino αποκλειστικά δικαιώματα στην τεχνολογία του υγρού μετάλλου μέχρι και το Φεβρουάριο 2015. Επιπλέον, κάθε είδους πνευματική ιδιοκτησία και πατέντα της Liquidmetal Technologies θα ελέγχεται από την Apple μέχρι και τη λήξη της σύμβασης.

3. Νέα έρευνα που προέρχεται από την Counterpoint δείχνει ότι το 87% των Αμερικανών έχουν πλέον smartphone μέχρι το τέλος του Μαρτίου με το μεγαλύτερο μερίδιο της αναβάθμισης αυτής να γίνεται με iPhones.

4. Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του Mac Pro είναι η πανίσχυρη GPU η οποία επιτρέπει στο χρήστη να εκτελεί υπολογισμούς και σχεδιασμό γραφικών σε πολύ μικρό χρόνο. Όμως, η νέα έκδοση 10.9.3 του Mavericks φαίνεται ότι δημιουργεί προβλήματα όπως crashes και προβλήματα εικόνας (τα γνωστά artifacts). 

5. Η γνωστή μας Nest η οποία εξαγοράστηκε πρόσφατα από τη Google τον Ιανουάριο, ανακαλεί όλες τις συσκευές ασφάλειας του τύπου Protect μετά από παράπονα ότι ο συναγερμός δε λειτουργεί κανονικά. Η ανάκληση αφορά περίπου 440 χιλιάδες συσκευές. 

6. Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε να επιτρέψει στην Apple να έχει απ’ ευθείας επίσημη παρουσία στη χώρα – μέχρι τώρα οι πωλήσεις γίνονταν μέσα από μια Ιρλανδική θυγατρική. 

7. Το Facebook πρόκειται να λανσάρει σήμερα μια νέα υπηρεσία αναγνώρισης τραγουδιών αλλά και τηλεοπτικών σόου για iOS και Android. η υπηρεσία πιθανόν να συμπεριλαμβάνεται μέσα στην εφαρμογή του Facebook που ήδη υπάρχει.

8. Η Google παραδέχεται ότι ίσως τοποθετεί διαφημίσεις στις μελλοντικές συσκευές που θα τρέχουν android όπως θερμοστάτες, google glass κλπ.

9. Η Ιταλική Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ξεκινήσει να ερευνά τεχνολογικές εταιρείες όπως η Amazon, Apple, Gameloft, και Google μετά από παράπονα ότι οι εταιρείες παραπλανούν τον καταναλωτή προσφέροντας “free-to-play” games ενώ στο τέλος καταλήγουν να τον χρεώνουν περισσότερο μέσα από in-app purchases.

Αυτά για σήμερα! Περισσότερα νέα αύριο Παρασκευή!