Τέλος στη συνεργασία Apple-Intel;

Από τον χρήστη esimeon, στις 27 May 2014

Αυτό δείχνει η νέα φήμη που θέλει την Apple να διαθέτει έναν πειραματικό Mac σε προχωρημένη φάση ανάπτυξης, το οποίο διαθέτει επεξεργαστή ARM. Αν δε σου λέει κάτι το όνομα, σημείωσε οτι οι ARM επεξεργαστές είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από το iPhone και το iPad σου. Στην παρουσίαση του iPhone 5S τον περασμένο Σεπτέμβριο η Apple έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον 64-bit επεξεργαστή του, λέγοντας ότι είναι κλάσης desktop, και μπορεί κάλλιστα να στηρίξει ενα κανονικό μηχάνημα/υπολογιστή και οχι μόνο φορητές συσκευές.

Μπορει τότε να είχε φανεί υπερβολικό και να το παρακάμψαμε, αλλά το γνωστό hardware site Anandtech, το επιβεβαιώσε. Ο επεξεργαστής του iPhone θα μπορούσε άνετα να εξοπλίσει ενα MacBook. Οι φήμες θέλουν να πραγματοποιείται ακριβώς αυτό το σενάριο. Ένας iMac, ένα νέο Mac Mini και ένα MacBook (Air;) θα…”παρατήσουν” τους Intel επεξεργαστές τους για χάρη του νέου, ωραίου ARM, ο οποίος θα είναι σχεδιασμένος από την ιδια την Apple (και κατασκευασμένος από τη Samsung;). Τον iMac και το Mac Mini θα συνοδεύει ενα Bluetooth πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο trackpad!

Αλήθεια ή ψέματα;

Λίγο κι από τα 2. Ο γράφων πιστεύει ότι κάτι τέτοιο είναι στα σκαριά, αλλά θα πάρει καιρό κεχρί να τελειοποιηθεί και να το δούμε να παίρνει σάρκα και οστά. Άλλωστε πρέπει να θυμόμαστε ότι για κάθε ναι…υπάρχουν 1000 όχι…

IMAGE ALT TEXT HERE

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @nikouf.