Η Apple έχει περισσότερες διαρροές από τον Τιτανικό

Από τον χρήστη esimeon, στις 12 August 2014

Πραγματικά αν παρακολουθείς τα τεκταινόμενα στην τεχνολογική σκηνή, θα δεις ότι όλο και περισσότερες φήμες, διαρροές προϊόντων προέρχονται (θεωρητικά) από την Apple. Φαίνεται ότι το καράβι της εταιρείας μπάζει, αν και ο Tim μας είχε προϊδεάσει ότι θα διπλασιαστούν οι προσπάθειες της διατήρησης της μυστικότητας.

Η τελευταία “διαρροή” προέρχεται από τον γνωστό πολυαγαπημένο blogger του Νίκου, τον John Gruber, ο οποίος μάλιστα ανασκεύασε λέγοντας ότι “έκανε ένα αστείο”.

Φαίνεται ότι οι σχεδιαστές της Motorola προσπάθησαν να τραβήξουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον παρουσιάζοντας τον “ηλίθιο” σχεδιασμό του 360 που μοιάζει με σκασμένο ελαστικό. 

Ο μόνος τρόπος που η όλη κατάσταση θα γίνει πιο αστεία είναι εάν αρχίσει να διατίθεται μετά την ανακοίνωση αντίστοιχου προϊόντος από την Apple τον επόμενο μήνα. 

Ξέρει κάτι που δε ξέρουμε;

Αν συνυπολογίσουμε τα άπειρα leaks εξαρτημάτων του νέου iPhone, την διαρροή της ημερομηνίας παρουσίασης, ή ακόμα και την ίδια τη συσκευή iPhone 6 με την συσκευασία της όπως την είδαμε πρόσφατα, τότε δεν μένει να χαρακτηρίσουμε το καράβι της μυστικότητας απολύτως τρύπιο.

Πφ, ακόμα και το νέο iPad Air δημοσιεύτηκε σε Ουγγρικό μπλογκ…

Γιατί έτσι; Τι άλλαξε και πλέον δεν μπορεί να μας εκπλήσσει η εταιρεία με τα νέα της προϊόντα; Αν προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε, θα καταλήγαμε στα παρακάτω συμπεράσματα:

– Οι συναρμολογητές – κατασκευαστές είναι στην Άπω Ανατολή και γενικά σε αναπτυσσόμενες χώρες, μακριά από την έδρα της εταιρείας, άρα και δύσκολο για την Apple να τους ελέγξει.
– Δεν θα χαλούσε καθόλου τον χαμηλά αμειβόμενο εργάτη, να “διαρρεύσει” ένα εξάρτημα σε κάποιο blog της Δύσης με αντάλλαγμα ένα “εξτραδάκι”.
– Οι παραγγελίες προς τους κατασκευαστές έχουν εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα νούμερα, πράγμα που ασκεί μεγαλύτερη πίεση στους προμηθευτές των διαφορετικών εξαρτημάτων, οι οποίοι σίγουρα βάζουν σε μεγαλύτερη προτεραιότητα την παράδοση εντός των χρονικών ορίων, αντί για τη μυστικότητα.
– Ο τεχνολογικός τύπος φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πως θα είναι το νέο iPhone παρά για τις υπόλοιπες συσκευές, οι κατασκευαστές των οποίων πολλές φορές προλαβαίνουν και τις ανακοινώνουν μήνες πριν βγουν στην αγορά.
– Είναι ανώδυνο (αλλά και επικερδές) να δημοσιεύσεις μια διαρροή ακόμα και αν αυτή αποδειχθεί ότι είναι τελικά .. απάτη.

Συμφωνείτε ή όχι;