Η αντεπίθεση του νουτέλα…

Από τον χρήστη esimeon, στις 7 November 2014

Εντάξει. Μπορεί να μη λέγεται νουτέλα ο άνθρωπος, αλλά κάθε φορά που ακούω το όνομα τύπου και σκέφτομαι πόσο γελοία εταιρία είναι η Microsoft αυτό μου έρχεται στο μυαλό. Ομολογουμένως πάντως κάνει καλή διαχείριση της εταιρίας του σε αντίθεση με τον απερχόμενο πρόεδρο, Steve Ballmer. Μετά την συνεργασία με το Dropbox σειρά έχει να ακολουθήσει το freemium μοντέλο. 

Με την τελευταία αναβάθμιση της, η εφαρμογή της Microsoft για τις iOS συσκευές, office, σου δίνει το δικαίωμα τόσο να επεξεργαστείς, όσο και απλά να δεις έγγραφα στο κινητό σου. Μέχρι τώρα το δικαίωμα αυτό το είχες μόνο στο iPhone (το οποίο με την μικρή του, μέχρι τώρα, οθόνη το καθιστούσε δύσκολο), ενώ στο iPad έπρεπε να έχεις συνδρομή στο office 365, για να επεξεργαστείς το οτιδήποτε. Με το iPhone να μεγαλώνει σε μέγεθος και τον Satya Nadella να χρειάζεται μια γρήγορη νίκη, δεν υπήρχε πλέον λόγος για αυτόν τον διαχωρισμό. Πλέον το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας λογαριασμός στην Microsoft. Κανείς sign in και τέλος. 

Μαζί με την αναβάθμιση που σου παρέχει το office δωρεάν, η Microsoft προχώρησε και σε ακόμη μια αλλαγή. Το iPhone σου θα έχει πλέον 3 διαφορετικές εφαρμογές (4 αν λάβεις υπ’όψιν σου και το one note) αντί για μια που είχες μέχρι τώρα. Όπως ακριβώς και στο iPad. Το word, το excel και το PowerPoint είναι πλέον διαθέσιμες και για το iPhone. 

Βέβαια αυτό δεν είναι καλό για όλους. Βλέπεις, για όλους εμάς που είχαν το office στην συσκευή τους για κανένα περίεργο αρχείο, κανένα τεράστιο σεντόνι excel που μας έστειλαν από την δουλειά και όποτε χρειαζόμασταν να δημιουργήσουμε ένα έγγραφο το κάναμε με το σωστό τρόπο (με το pages, numbers, keynote δηλαδή), ο… χωρισμός αυτός του office αποτελεί πρόβλημα. Γιατί; Μα γιατί το iPhone είναι μικρό σε χωρητικότητα. Τα 16gb είναι πολύ λίγα και τα 200+ megabytes που απαιτεί η κάθε μία εφαρμογή του νέου office είναι πάρα πολλά…Ο γράφων αρκέστηκε στο απαραίτητο (δυστυχώς) excel… κλαψ-λυγμ…

iPhone VS Windows εκδοχή του word. Ποιά είναι καλύτερη;
iPhone VS Windows εκδοχή του word. Ποιά είναι καλύτερη;

Όπως και να έχει οι εφαρμογής του office είναι δωρεάν και διαθέσιμες στο AppStore και μπορείς να τις κατεβάσεις από εδώ (word, excel, powerpoint). 

Ποιος να το περίμενε ότι θα φτάναμε στην εποχή που το office θύρα ήρθαν διαθέσιμο για το iPhone και ότι η Microsoft θα μας το έδινε και τζάμπα!

Well played νουτέλα…well played…

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @nikouf.