Το πλήρες εγχειρίδιο για το OS X Mavericks και γιατί να το αγοράσεις! (Review & Διαγωνισμός)

Από τον χρήστη esimeon, στις 7 May 2014

Έχεις Mac;
Πρέπει να αποκτήσεις το “Πλήρες εγχειρίδιο για το Mavericks”.
Δεν ακούω κουβέντα.
Είμαι κάθετος.
Ένα βιβλίο από τους Μιχάλη Σίμο και Μιχάλη Μυρσιάδη που αποτελεί τη Βίβλο για τις συσκευές desktop και laptop της Apple.
Είτε έχεις iMac, είτε έχεις MacBook, το “Πλήρες εγχειρίδιο για το Mavericks” είναι το μόνο που θα χρειαστείς για να λύσεις τις απορίες σου. Με απλή και κατανοητή γλώσσα, που μπορεί να καταλάβει ακόμη και ο…παππούς σου περί τίνος πρόκειται. Τέλος πια στις ερωτήσεις από μικρά αδερφάκια, γονείς, λιποτάκτες των Windows. Τους δίνεις το παρακάτω link και ξενοιάζεις.

Όπως μας είπανε και στο τελευταίο επεισόδιο του ApplasCast, οι συγγραφείς, δεν ξεκίνησαν καν από το Finder.

Πώς να ξεκινήσω από το Finder, εάν αυτός στον οποίο απευθύνομαι, δεν γνωρίζει καν τι είναι το Finder…

Μιχάλης Σίμος, συγγραφέας του “Πλήρες εγχειριδίου για το Mavericks”

Από το 0 εώς το άπειρο.

Από την εισαγωγή στο OS X, το Finder, το Safari, το Mail, το iTunes και τις αγορές μέσω αυτού, μέχρι τη λειτουργία των δικτύων με Mac, αλλά και το bootcamp (για τους ιερόσυλους που θέλουν να έχουν και Windows στο θεϊκό μηχάνημά τους), το “Πλήρες εγχειρίδιο για το Mavericks” τα έχει όλα.

IMAGE ALT TEXT HERE

Εύρεση, η σωτήρια!

Οι δυό Μιχάληδες έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στο design, το οποίο το κάνει πολύ ευχάριστο στο διάβασμα, αλλά και στο ψάξιμο. Κι έρχομαι στο πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του. Την εύρεση. Είτε έχεις Mac, είτε έχεις iPad, μέσω του iBooks, μπορείς να βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή. Έχεις πρόβλημα με το WiFi σου; Πάνω δεξιά γράφεις WiFi και ΜΠΑΜ! εμφανίζονται όλα τα αποτελέσματα, για ό,τι μπορείς να χρειαστείς. Θέλεις να κατεβάσεις το τελευταίο Podcast του Appλα; Κάνεις αναζήτηση πάνω δεξιά και ΜΠΑΜ! Είμαστε πρώτη μούρη στις επιλογές σου.

IMAGE ALT TEXT HERE

Το λεξικό του Mac.

Για το λόγο αυτό υπάρχει και το γλωσσάρι. Το ευρετήριο όρων, για να το θέσω πιο κομψά, μπορεί να σου εξηγήσει όλους τους “περίεργους” όρους που θα συναντήσεις στο βιβλίο. Τι κι αν δεν ξέρεις τι σημαίνει το Spotlight; Κάνεις μια αναζήτηση και το βρίσκεις! Το Γλωσσάρι είναι μια νέα προσθήκη στη σειρά βιβλίων/εγχειριδίων για τα λειτουργικά της Apple, και αξίζει της προσοχής σου.

IMAGE ALT TEXT HERE

Design όπως ο Jonathan Ive.

Μετά από αρκετές “βόλτες” στο διαδικτυακό κόσμο του iBooks και του NewsStand, ο γράφων μπορεί να πει ότι το design είναι το άλφα και το ωμέγα για ένα βιβλίο, και το πόσο ευχάριστα θα το διαβάσεις. Οι δύο Μιχάληδες άλλαξαν το layout στο “Πλήρες εγχειρίδιο για το Mavericks” για κάτι πιο προσιτό και όμορφο. Κυρίως έγινε πλεόν σε format μίας κάθετης σελίδας. Σαν να διαβάζεις περιοδικό, με το κείμενο να αγκαλιάζει τις φωτογραφίες, το “Πλήρες εγχειρίδιο για το Mavericks” είναι από τις καλύτερες προσπάθειες που ο γράφων έχει δει μέχρι τώρα.

IMAGE ALT TEXT HERE

Τα πάντα όλα.

Και αυτός ακριβώς ο σχεδιασμός είναι που κάνει τις 820 σελίδες λιγότερο…τρομακτικές. Δεν είναι έυκολο πράγμα να πεις σε κάποιον να διαβάσει τόσες πολλές σελίδες. Αλλά είναι πολύ ευκολότερο όταν μέσα σε αυτές υπάρχει ό,τι μπορεί να χρειαστεί για να γίνει expert στο OS X.
Από zero σε expert σε 1 βιβλίο.
Μέσα στο “Πλήρες εγχειρίδιο για το Mavericks” θα βρεις ό,τι ήθελες να μάθεις και φοβόσουν να ρωτήσεις (πάντα ήθελα να το γράψω αυτό!). Το συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ σημαντικό μιας και το Mavericks έφερε πολλές αλλάγες που δεν είναι φανερές, αλλά κάνανε τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη. Το σημαντικότερο εξ’αυτών ήταν η ώθηση που έδωσαν στην μπαταρία του φορητού μας. Ακόμη και αυτό το δύσκολο κομμάτι υπάρχει στο “Πλήρες εγχειρίδιο για το Mavericks” και αναλύεται. Ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τη διαχείριση ενέργειας και η μπαταρία σου θα σε ευγνωμονεί. Το ίδιο συμβαίνει με ακόμη ένα σημαντικό κεφάλαιο του Mavericks, τα Tags. Τα Tags είναι ο τρόπος της Apple να μας διευκολύνει στην κατηγοριοποίηση των αρχείων μας, καθώς και στην εύρεσή τους. Όπως όμως, κάθε τι “νεωτεριστικό” εμπεριέχει δυσκολίες. Μη φοβάσαι, όμως, γιατί ο Μιχάλης κι ο Μιχάλης θα σε πάρουν από το χεράκι να σε καθοδηγήσουν!

Δεν πιστεύω να κάθεσαι ακόμη. Πήγαινε να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου και να κατεβάσεις το “Πλήρες εγχειρίδιο για το Mavericks”, το οποίο είναι διαθέσιμο στο iBookStore για Mac, αλλά και για iPad, στην τιμή των 17.99€. Μην ακούσω σχόλια για την τιμή, μιας και τα αντίστοιχα (αν και δεν υπάρχουν ελληνικά αντίστοιχα) βιβλία εκεί έξω κοστίζουν 2,5 φορές πάνω και δεν έχουν ούτε εύρεση, αλλά ούτε μπορείς να τα κουβαλάς πάντα μαζί σου, αλλά ούτε (τέλος) τα έχουν γράψει 2 από τους πιο παλιούς (και έμπειρους) έλληνες στο χώρο.

Και για να μην ξεχάσω, επειδή εκτός από έμπειροι, είναι και Appλες, θα δωρίσουν στους αναγνώστες μας 3 δωρεάν βιβλία. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να αφήσεις ένα comment εδώ, είτε στην ανάρτηση του συγκεκριμένου ποστ στο Facebook, μέχρι την Παρασκευή 9/5/2014, και θα συμμετέχεις στην κλήρωση για ένα αντίτυπο! Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε ποστ του Appλα στις 10/5/2014.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @nikouf.