Οι 2 φίλοι/δάσκαλοι του design, Mark Newson + Jony Ive, θα δουλεύουν μαζί!

Από τον χρήστη esimeon, στις 8 September 2014

Το βύσμα πιάνει ακόμη και στην Apple. Διαφορετικά πως θα μπορούσε ο Mark Newson να πιάσει δουλειά στο Cupertino; Ο γνωστός designer και προσωπικός φίλος του Sir Jony Ive είναι πλέον υπάλληλος της Apple!

Οι δύο φίλοι συνεργάστηκαν αρκετές φορές με το τελευταίο εγχείρημά τους, το κόκκινο (RED) Mac Pro να πωλείται για πάνω από 13$ εκατομμύρια, τα οποία φυσικά ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο Mark φαίνεται να είναι από τους λίγους designer που παραδέχεται ο “αφέντης” της Apple και προφανώς για αυτό τον ήθελε κοντά του.

Ο Mark Newson έχει αρκετές από τις δουλειές του ως μόνιμα εκθέματα στο MoMA και θα συνεχίσει να δουλεύει και μόνος του, πέρα από τα μυστικά projects της Apple. Ο άγγλος σχεδιαστής θα μένει στο Λονδίνο και θα…πετάγεται συχνά – πυκνά για “φραπέ” και δουλειά στην Καλιφόρνια.

Μερικές από τις δουλειές του είναι “ιδιαίτερες”, όπως για παράδειγμα το προσωπικό…jet pack και η καρέκλα embryo, αλλά αφού τον εμπιστεύεται ο Sir, ο δικός μου λόγος περισσεύει.

Η Apple συνεχίζει την κούρσα προσλήψεων και ο γράφων προτείνει να ρίξει μια ματιά και προς Ελλάδα μεριά, όπου την περιμένουμε εναγωνίως με τα ταλέντα μας!

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @nikouf.