Ακουστικά lightning από την Apple και τι θα προσφέρουν.

Από τον χρήστη esimeon, στις 11 June 2014

Μαζί με το iOS 8, η Apple προώθησε σιωπηλά και μια αναβάθμιση που λίγοι πρόσεξαν. Εξέδωσε κανονισμούς που θα πρέπει να τηρούν τα ακουστικά, τα οποία θα διαθέτουν βύσμα Lightning αντί για ένα κανονικό, ποταπό, βαρετό βύσμα mini jack 3.5mm. Τα ακουστικά αυτά θα φέρουν την ένδειξη Made for iPhone και χαρακτηρίζονται σαν…σούπερ έκδοση των απλών.

Τα προτερήματα; Πολλά.

  • Πρώτον και κύριον, το πάχος της συσκευής. Αν δεις αυτή τη στιγμή το iPhone σου στο κάτω μέρος του, θα δεις ότι η υποδοχή των ακουστικών είναι πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος από την υποδοχή για σύνδεση/φόρτιση της συσκευής σου. Φαντάσου τώρα το πιο λεπτό iPhone 6. Γιατί να περιοριστεί ο Sir Jony;
  • Δεύτερον; Το καλώδιο Lightning μπορεί να απόδώσει ψηφιακό ήχο πολύ υψηλότερης ποιότητας. Μιλάμε για 48Hz ήχο, ικανό να βάλει τα…ακουστικά ακόμη και στους πιο απαιτητικούς…
  • Τρίτον. Θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολλά παραπάνω από την ευκολία του καλωδίου σου από το να χαμηλώνεις και να ψηλώνεις την ένταση και να σταματάς τον μουσική ή το podcast σου.
  • Για το τέλος άφησα το καλύτερο. Ένα καλώδιο Lightning μπορεί και να δώσει ρεύμα, αλλά και να πάρει. Αυτό σημαίνει τέρμα στις μπαταρίες που πρέπει να διαθέτουν τα ακουστικά για να σου προσφέρουν ενεργή απόμόνωση θορύβου. Κι από την άλλη ποιος θέλει να κουβαλάει μια έξτρα μπαταρία για την αγαπημένη του συσκευή με το μηλαράκι; Ακουστικά όμως κουβαλάνε όλοι. Πόσο μάλλον αν είναι όμορφα, κομψά, “μουράτα” ακουστικά σαν τα Beats by Dre…εχμμμ…by Tim ήθελα να πω.
    Σίγουρα θα ήθελα ένα τέτοιο ζευγάρι Beats!

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @nikouf.