Πέντε σελίδες γεμάτες Jony Ive

Από τον χρήστη esimeon, στις 17 March 2014

Μια τεράστια συνέντευξη, του τεράστιου SVP της Apple φιλοξενεί η αγγλική Sunday Times. Θέματα της συνέντευξης; Το παρελθόν αλλά και το μέλλον της Apple μέσα από τα μάτια του sir Jony.

Στη συνέντευξη, ο Ive εξηγεί τον τρόπο προσέγγισης για τον σχεδιασμό ενός νέου προϊόντος. Επίσης αποκαλύπτει ότι για να σχεδιάσει ένα προϊόν στρέφεται στα πιο απίθανα και όμως σχετικά μέρη που μπορούν να τον βοηθήσουν να πετύχει τον στόχο του. Να φτιαξει δηλαδή μια τέλεια σχεδιαστικά αυσκευή.

Γνωρίζατε ότι; Ο Ive είχε ταξιδέψει στην Ιαπωνία προκειμένου να μάθει να δίνει στο μέταλλο αυτό το λεπτό και ομοιόμορφο σχεδιασμό. Στη συνέντευξη αναφέρεται σε πολλά ακόμη παρόμοια παραδείγματα.

Σε αναφορά του ονόματος της Samsung και με τις πρακτικές που αυτή χρησιμοποιεί για τον σχεδιασμό των προϊόντων της, ο Ive την χαρακτηρίζει ως “κλεψιά” χιλιάδων ωρών εργασιάς.

Δυστυχώς ο sir στην συνέντευξή του, δεν μας δίνει νέες πληροφορίες για τα νέα project της Apple, ωστόσο μας ενημερώνει ότι η εταιρία όντως δουλεύει σε νέα πράγματα (σωωωπα). Βλέπε iOS 8 και iWatch.

Ο Ive απαντάει σε πολλά ερωτήματα, τόσο για τον Steve Jobs όσο και για άλλα φλέγοντα θέματα γύρω από την Apple. Τέτοιου τύπου αποκαλύψεις δεν τις κάνει συχνά ο Jony, αλλά όταν τις κάνει έχει πολύ ενδιαφέρον! Μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη από εδώ.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @hazardelm