Η γνώμη του Sir Jony Ive για την Xiaomi.

Από τον χρήστη esimeon, στις 10 October 2014

Τώρα που η Apple αποφάσισε να ασχοληθεί με την μόδα, μπλέχτηκε και με τα περιοδικά μόδας. Έτσι, η συνέντευξη του απόλυτου άρχοντα της Apple, του χρισμένου Ιππότη Jony Ive, στην συνάντηση του Vanity Fair, δεν είναι κάτι που ξενίζει τον γράφοντα. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα ο Σκοτεινός Ιππότης του design μας φανερώνει την άποψή του για την Xiaomi, ή αλλιώς την Apple της Κίνας.

Θα είμαι λίγο αυστηρός, δεν το βλέπω σαν κολακεία. Όταν κάνεις κάτι για πρώτη φορά, δεν ξέρεις εάν θα δουλέψει, ξοδεύεις 7 – 8 χρόνια πάνω σε αυτό, και μετά αντιγράφεται. Πιστεύω ότι είναι πολύ απλό. Είναι κλοπή και τεμπελιά. Δεν νομίζω ότι είναι καθόλου εντάξει.

— Sir Jony Ive, συνέντευξη στο Vanity Fair

Θα συμμεριστώ πλήρως την άποψη του Sir. Σίγουρα δεν υπάρχει παρθενογένεσση, αλλά αυτό που κάνει η Xiaomi είναι πιστή αντιγραφή με φτηνότερα υλικά και χωρίς το κόστος του R&D. Ο λόγος που τη συζητάμε σαν εταιρία, είναι ότι είναι πολύ καλύτερη στις αντιγραφές από την Shamesung. 

Ανάμεσα σε άλλα ο Sir Jony αναφέρει ότι η ομάδα του είναι μόλις 16-17 άτομα και κανένας δεν έχει φύγει ποτέ. Εθελοντικά τουλάχιστον…

Όταν μάλιστα ερωτήθηκε για τη σχέση του με τον Steve, αναφέρει ένα περιστατικό, στο οποίο προσπάθησε να πείσει τον Jobs να είναι λίγο πιο…μαλακός με την ομάδα του. 

– Γιατί Jony; (Steve Jobs)
– Γιατί ενδιαφέρομαι για αυτούς (Jony Ive)
– Όχι Jony, απλά είσαι ματαιόδοξος. Θέλεις να είσαι αρεστός από όλους. Πραγματικά εκπλήσσομαι, γιατί πίστευα ότι σε ενδιαφέρει πάνω από όλα η δουλειά σου, και όχι το πως σε βλέπουν οι άνθρωποι. (Steve Jobs)

— Sir Jony Ive, συνέντευξη στο Vanity Fair, μιλώντας για τον Steve Jobs

Εκπληκτικό κομμάτι, που δείχνει το μέγεθος της προσήλωσης του Steve, αλλά και το μεγαλείο του Sir Jony, ακόμη κι αν έρχεται μέσα από την ματαιοδοξία του. 

Μπορείς να διαβάσεις όλη τη συνέντευξη στο Business Insider.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @nikouf.