Επιστρέφει ο Τζόνυ! Ανοίχτε τις πόρτες!

Από τον χρήστη Nico, στις 11 December 2017

Ναι, είναι αλήθεια, ο άσωτος υιός επιστρέφει να πάρει τα ηνία.

Μπορεί να θυμάσαι ότι πριν από 2 χρόνια ο αγαπητός σε πολλούς (ανάμεσά τους και ο γράφων) Sir Jony Ive είχε πάρει τον τιμητικό τίτλο του Chief Design Officer, ο οποίος είναι ανύπαρκτος. Αντίστοιχα 2 τύποι από το επιτελείο του, τα ονόματα των οποίων ούτε θυμάμαι, αλλά ούτε κι έχουν σημασία (θα επανέρθουμε σε αυτό) πήραν τους τίτλους των Design VP, και άρα τις αρμοδιότητες σχεδιασμού που είχε μέχρι τότε ο Jony. Αυτός δε, αποτραβήχτηκε στο όραμά του για το διαστημόπλοιο-κεντρικά της Apple και όλοι φανταστήκαμε και φοβηθήκαμε πως αυτό είναι η αρχή του τέλους και πως ο Sir οδεύει τελικά προς τη σύνταξη γιατί και πολλά φράγκα έχει βγάλει, αλλά και μεγάλη υστεροφημία έχει κερδίσει.

Ακολούθησαν τα iPhone 6S, 7 & 8.

Ο γράφων γελάει γιατί το ακολούθησαν είναι μόνο κατ’όνομα.

Δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στο design για να πει κάποιος ότι ήταν η σχεδιαστική λογική συνέπεια.

Απολύτως καμία.

Καμία έμπνευση.

Τίποτα.

Nada.

Η Apple βρέθηκε σε ένα σχεδιαστικό τέλμα με τον ανταγωνισμό να οργιάζει σχεδιαστικά και να καταφέρνει εξαιρετικές δουλειές, βλέπε Mi Mix, Note 8 κτλ…

Ακόμη και το Χ είναι ένα νέο hardware (OLED και σχεδόν από άκρη σε άκρη οθόνη) “στο πάτωμα” του 6.

Το “διαστημόπλοιο” τελείωσε και μπορεί επιτέλους ο Jony να μην πάρει σύνταξη αλλά να επιστρέψει να σώσει την Apple για ακόμη μια φορά από τις κακές και “λίγες” επιλογές που έκαναν οι μαθητευόμενοί του, δηλώνει η Amy Bessette, εκπρόσωπος της εταιρίας.

Επιτέλους.-