Το iPhone 6 θα πωλείται στο κάστρο του Ισλάμ

Από τον χρήστη esimeon, στις 31 October 2014

Η Apple φαίνεται ότι συζητάει με διανομείς στο Ιράν τη δυνατότητα πώλησης των iPhone στη συγκεκριμένη χώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal. Ούτε το κάστρο του Ισλάμ δε φαίνεται ικανό να σταματήσει την Apple, στελέχη της οποίας φέρεται να συναντήθηκαν με τους Ιρανούς αντιπροσώπους στο Λονδίνο.

Αν το iPhone διατεθεί τελικά στο Ιράν, αυτό θα είναι μέσω των premium reseller, ενώ φαίνεται πως αρκετοί υπάλληλοι της Apple έχουν εμπλακεί στην συγκεκριμένη προσπάθεια. 

Βέβαια η πώληση του iPhone υπόκειται στην έγκριση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία απέσυρε τις κυρώσεις για πωλήσεις ηλεκτρονικού εξοπλισμού και λογισμικού για καταναλωτές, οπότε θεωρητικά (πάντα) επιτρέπονται οι πωλήσεις smartphones, όπως και άλλα αμερικανικά προϊόντα.

Το Ιράν έχει πληθυσμό πάνω από 77 εκατομμύρια, με μεσαία τάξη σημαντικού μεγέθους, η οποία θα μπορούσε να είναι μια σημαντική αγορά για τα προϊόντα Apple.

Πάντως η κίνηση αυτή παραμένει λίγο (έως πολύ) τολμηρή, καθώς τα στελέχη της εταιρείας θα εξακολουθούν να έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως οι περιορισμοί σχετικά με τις τραπεζικές συναλλαγές και η δύσκολη συνεργασία με άλλους (π.χ. δημόσιους) φορείς.