Έσπασε όλα τα ρεκόρ πωλήσεων το πρώτο Σαββατοκύριακο το iPhone 6

Από τον χρήστη esimeon, στις 23 September 2014

Το Σαββατοκύριακο που πραγματοποιήθηκε το λανσάρισμα των νέων iPhone ήταν το καλύτερο όλων των εποχών αφού πουλήθηκαν 10 εκατομμύρια τεμάχια στις τρεις πρώτες ημέρες διάθεσης ξεπερνώντας το αντίστοιχο περσινό οπότε και πουλήθηκαν 9 εκατομμύρια.

Επιβεβαιώθηκαν δηλαδή οι εκτιμήσεις ότι πολύς κόσμος ανέβαλλε συνεχώς την αγορά νέας συσκευής μόνο και μόνο περιμένοντας να δει πως θα είναι τελικά το νέο iPhone 6 και εάν θα διατίθεται με τις νέες μεγαλύτερες οθόνες.

“Οι πωλήσεις για το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας για το πρώτο Σαββατοκύριακο και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι,” δήλωσε ο περιχαρής Tim Cook. “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πελάτες μας για αυτό (…) δουλεύουμε σκληρά για να καλύψουμε τις προ-παραγγελίες και την τεράστια ζήτηση, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.”

Κόσμος και κοσμάκης περιμένει στην ουρά από τις 5 το πρωί, για το iPhone που ήρθε από το... 2012
Κόσμος και κοσμάκης περιμένει στην ουρά από τις 5 το πρωί, για το iPhone που ήρθε από το… 2012

Τόσο το iPhone 6 όσο και το iPhone 6 Plus ξεκίνησε να πωλείται την περασμένη Παρασκευή σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Πουέρτο Νίκο εεε Ρίκο, Σιγκαπούρη και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το λανσάρισμα έχει προγραμματιστεί σε 20 επιπλέον χώρες, αυτή την Παρασκευή, προλαβαίνοντας το πρώτο οικονομικό τρίμηνο αποτελεσμάτων, προς τέρψιν του οικονομικού επιτελείου της εταιρείας.

Η Apple ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να πραγματοποιήσει το ταχύτερο iPhone roll-out όλων των εποχών, με την τελευταία φάση να ολοκληρώνεται σε συνολικά άλλες 115 χώρες μέχρι το τέλος του 2014.

Τι να απέγιναν άραγε τα άρθρα που έλεγαν ότι η εταιρεία οδεύει και πάλι προς την καταστροφή;