Ο πραγματικός λόγος που είναι τόσο χαμηλές οι πωλήσεις των iPad

Από τον χρήστη esimeon, στις 11 August 2014

Οι πωλήσεις των iPad είναι τραγικές σύμφωνα με τους περισσότερους σχολιαστές. Μειώθηκαν κατά 9% (13,3 εκατομμύρια συσκευές) και η επίδοση αυτή είναι χειρότερη από αυτή που περίμεναν οι αναλυτές. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Apple έχασε αρκετό μερίδιο αγοράς από άλλους κατασκευαστές φθηνότερων συσκευών σύμφωνα με την IDC.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η Apple επαναπροσδιόρισε καθοριστικά την ίδια την κατηγορία των tablets, αλλά παρ’ όλ’ αυτά αυτή τη στιγμή πουλάει μόνο το 27% των tablets. Εξαιρώντας το iPod, όλα τα άλλα προϊόντα της εταιρείας ανέβασαν σημαντικά τις πωλήσεις τους. 

Γιατί όμως, μόνο το iPad; Η απάντηση είναι ότι ίσως είναι πολύ καλό. Χαλαρώστε, δεν το λέμε εμείς. Το λέει ο αναλυτής Benedict Evans της Andreessen Horowitz.

Σύμφωνα με τον Evans λοιπόν, οι χρήστες των iPad δεν αντικαθιστούν τη συσκευή τους με άλλο ή νεότερο μοντέλο όπως κάνουν οι χρήστες των ανταγωνιστικών συσκευών. Χρησιμοποιώντας αποτελέσματα πωλήσεων tablet της Google ο Evans συμπεραίνει ότι η ζωή μιας συσκευής iPad είναι διπλάσια από αυτή ενός Android tablet — τα iPad χρησιμοποιούνται κατά μέσο όρο (ενεργά) για λίγο πάνω από δυο χρόνια, ενώ τα Android tablet εγκαταλείπονται από τον χρήστη τους σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Τα Android tablet έχουν ένα μέσο όρο ζωής λιγότερο από ένα χρόνο, ή παραμένουν ανενεργά για το μισό χρόνο που ο χρήστης τα έχει στην κατοχή του. 

Ο Evans αναγνωρίζει πως υπάρχουν προβλήματα και ασυμβατότητες στα νούμερα που εκδίδουν οι δυο εταιρείες, αλλά τα αποτελέσματα φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν την αίσθηση που έχουμε και εμείς, ότι μόλις κάποιος αγοράσει ένα Pad, το κρατάει για αρκετό καιρό και δεν νιώθει τόσο έντονη την ανάγκη να το αντικαταστήσει.

Συμφωνείτε ή όχι;