iPad Pro Review + Unboxing! Αξίζει τελικά να το αγοράσεις;

Από τον χρήστη George Chalkias, στις 9 February 2016

Το iPad Pro είναι σίγουρα το μεγαλύτερο και το καλύτερο iPad που υπάρχει αυτή την στιγμή. Χωρίς πολύ σκέψη και χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο περιθώριο αμφισβήτησης. Παραμένει iPad για να μην μπερδευόμαστε, όπως το Air 2, mini. Αυτό κατά την άποψη μου δε πρόκειται να αλλάξει. Δεν πρόκειται ποτέ να δούμε iPad να αντικαθιστά Mac, γιατί 1ον δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο και 2ον η Apple δεν θα επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο γιατί πολύ απλά δεν την συμφέρει. Δεν την συμφέρει να παίρνεις ένα iPad και να μην παίρνεις ένα Mac. Επομένως δεν είναι το θέμα μας αν μπορεί η Apple να φτιάξει ένα iPad που να κάνει οοοοτι κάνει και ένα Mac. Ξεκάθαρα μπορεί…αλλά δεν το θέλει!

Alt text

Έχοντας όλα τα παραπάνω στο μυαλό μου, μπορώ να πω με σιγουριά ότι το iPad Pro είναι το καλύτερο iPad σε όλους τους τομείς. Τα κάνει οοοοοολα καλύτερα. Θέλεις να χαρείς το multitasking του iOS 9; Το κάνει καλύτερα από τα προηγούμενα μοντέλα και λόγω οθόνης και λόγω specs. Ξέρω οι κάτοχοι του Air 2 μπορεί να πουν μια χαρά φαίνεται και σε μένα το side by side app, αλλά παιδιά όχι. Στο iPad Pro είναι πολύ πολύ πολύ καλύτερα τα πράγματα. Όχι με κανένα μαγικό τρόπο, απλά size does matters και σε αυτή την περίπτωση. Θέλεις να ακούσεις δυνατά μουσική; Το Pro είναι πολύ καλύτερο και σε αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη και είναι λογικό, τέσσερα ηχεία είναι αυτά…Θέλεις να δεις μια ταινία μπαμ 13” ίντσες! Ακόμη και αν θελήσεις να κάνεις κάποιες δυσκολότερες δουλειές, για παράδειγμα μπορείς να κάνεις edit ένα βίντεο στο iMovie…βέβαια αν έχεις και Mac δεν βρίσκω λόγο να ασχοληθείς με το iPad, ωστόσο αν χρειαστεί μπορείς και μάλιστα καλύτερα από τα υπόλοιπα iPad. Ακόμη και η πληκτρολόγηση στο Pro είναι εκπληκτική καθώς έχεις ναι μεν στα χέρια σου ένα software keyboard, το οποίο όμως physicalαλίζει και είναι τεράστιο. Στην αρχή με δυσκόλεψε στη χρήση αλλά μόλις συνήθισα τις αποστάσεις…μαγικό! Βέβαια αν θέλω να πληκτρολόγησω ένα μεγάλο κείμενο, εκεί μπαίνει στο παιχνίδι το επίσης πανάκριβο smart keyboard του οποίου το review θα δημοσιευθεί σύντομα στο applasgreece.com.

Alt text

Προχθές είχα συζήτηση με ένα φίλο, ο οποίος επέμενε ότι το iPad Pro είναι τεράστιο και δεν τον βολεύει στη χρήση…χωρίς να το έχει χρησιμοποιήσει πάνω από 10 λεπτά στο σύνολο. Ο ίδιος τύπος είχε το 4S και με έκραζε για το 6S Plus…τώρα έχει iPhone 6 Plus και πραγματικά αναρωτιέται πως μπορούσε τόσο καιρό με την μικρή οθονούλα…Πρέπει να δουλέψεις κάτι για μέρες προκειμένου να μπορείς να αποφασίσεις αν σου κάνει η όχι. Σωστά; ΣΩΣΤΑ.

Το μέγεθος του iPad Pro συνηθίζεται στις πρώτες δυο μέρες και άμεσα οποιοδήποτε άλλο iPad φαίνεται μικρούτσικο. Ακόμη και ξαπλωμένος στο κρεβάτι, το μέγεθος του iPad Pro βοηθάει καθώς μπορείς πολύ απλά να το ακουμπάς πάνω σου και λόγω μεγέθους η οθόνη καταλήγει “μαγικά” στο ύψος των ματιών σου. Τώρα αν θέλεις να γράψεις όταν είσαι ξαπλωμένος…ζορίζει το πράγμα. Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάποιο λειτουργικό τρόπο που να βολεύει η πληκτρολόγηση.

Alt text

Η οθόνη του Pro είναι τεράστια και πολύ καλή χωρίς όμως να εντυπωσιάζει από πλευράς ευκρίνειας. Μπορεί η ανάλυση της να είναι μεγαλύτερη ωστόσο το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με τα μικρότερα iPads. Το μέγεθος όμως είναι αυτό που κάνει την διαφορά στο iPad Pro και πίστεψε με χαίρεσαι να δουλεύεις σε αυτό το θηρίο.

Στο θέμα μπαταρίας που γνωρίζω ότι είναι πολύ σημαντικός παράγοντας θα πω ένα πράγμα. Μην περιμένεις θαύματα. Κλασική τυπική διάρκεια μπαταρίας. Τις 8 ώρες χρήσης με βίντεο, μουσική κλπ την έχεις άνετα. Οπότε δεν μπορώ σίγουρα να παραπονεθώ για την μπαταρία, ωστόσο δεν εντυπωσιάστηκα.

Τα αρνητικά κατά την άποψη μου είναι η τιμή του, η οποία είναι σαφώς τσιμπημένη σε σχέση με τα μικρότερα iPads ειδικά στην χώρα μας, όπου στην καλύτερη περίπτωση μπορείς να βρεις το 32αρι WIFI στα 770€. Για μένα το μεγαλύτερο αρνητικό του iPad Pro είναι το iOS 9 και όχι δεν εννοώ ότι το νέο tablet της Apple θα έπρεπε να έτρεχε κάτι άλλο πέρα από iOS, απλά νομίζω ότι θα χρειαζόταν κάτι διαφορετικό για να έχεις ακόμη περισσότερες επιλογές να εκμεταλλευτείς το μέγεθος και τις δυνατότητες της συσκευής. Κάτι διαφορετικό που να είναι iOS.

Alt text

Έχω ήδη συμπληρώσει δύο μήνες με το iPad Pro και βλέπω ότι χρησιμοποιώ όλο και λιγότερο το πολυαγαπημένο μου MacBook Air και μάλιστα χωρίς να προσπαθώ. Δεν το κάνω σκόπιμα, απλά έτσι μου βγαίνει αβί
αστα και απρόσκοπτα. Στο 90% των καθημερινών μου εργασιών το iPad Pro με καλύπτει απόλυτα.

Το iPad Pro δεν μπορώ να καθoρίσω για ποιον πραγματικά είναι. Είναι για επαγγελματίες; Για ανθρώπους που βλέπουν πολλά βίντεο ή για αυτούς που γράφουν πολλά emails; Μάλλον είναι για όλους όσους θέλουν ένα νέο iPad. Ένα iPad στο οποίο μπορείς πολύ εύκολα να να κάνεις όλες τις δουλειές που θέλεις ή καλύτερα όλες τις δουλειές που σου επιτρέπει να κάνεις το iOS.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @hazardelm.