Τριπύρηνος επεξεργαστής στο iPad Air 2 και η μνήμη στα 2 GB RAM!

Από τον χρήστη esimeon, στις 22 October 2014

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το καλύτερο tablet εκεί έξω, μην αναρωτιέστε άλλο.

Δεν είναι άλλο από το iPad Air 2 για το οποίο τα πρώτα benchmark δείχνουν ότι ο επεξεργαστής A8X έχει σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις και από τον A7 αλλά και από τον A8 που βρίσκεται στο iPhone 6.

Καθώς οι ανταγωνιστές παρουσίαζαν tablet με 4 και 6 πυρήνες τα οποία όμως κατάπιναν τη μπαταρία σε ελάχιστες ώρες, η Apple παρέμενε σταθερή στους 2 πυρήνες κυρίως για να διατηρήσει την ασύγκριτη διάρκεια της μπαταρίας του iPad. Τώρα, προσθέτοντας ένα τρίτο πυρήνα, σκοπεύει να επιταχύνει σημαντικά όσες εφαρμογές θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τη επιπλέον υπολογιστική ισχύ (όπως επεξεργασία βίντεο, εικόνας και ήχου).

Ο επιπλέον πυρήνας ίσως βοηθήσει και στο split screen multitasking το οποίο αν και δεν ανακοίνωσε ακόμα η Apple, υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως το δούμε σε επόμενη έκδοση του iOS.

Τα benchmark φανέρωσαν και το μέγεθος της μνήμης στο iPad Air το οποίο φτάνει τα 2GB RAM, κάτι που όμως ζητούσαν ο Νίκος και ο Γιώργος στα iPhone τους. Οι τρεις πυρήνες του iPad Air 2 είναι χρονισμένοι στα 1500MHz, ενώ η συνολική απόδοση της συσκευής είναι 80% καλύτερη από το iPhone 6, σύμφωνα με τα στατιστικά του Geekbench.

Όσον αφορά τα άλλα Tablets, το AppleInsider δημοσίευσε ένα συνολικό benchmark το οποίο θα αφήσω να μιλήσει από μόνο του.