Διαθέσιμο το iOS 10.3 για iPhone και iPad! Κατέβασε τώρα

Από τον χρήστη George Chalkias, στις 27 March 2017

Η Apple μόλις διέθεσε το iOS 10.3 για iPhone και iPad. Για να το κατεβάσεις πηγαίνεις: Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Software update και είσαι έτοιμος.

Η αναβάθμιση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αλλάζει το format του δίσκου των iOS συσκευών, από μια παραλλαγή του Mac OS journaled σε APFS, Apple file system. Η αλλαγή αυτή είναι τεράστια αν και ακόμη δεν θα δεις τρελές διάφορες στη συσκευή σου, ωστόσο μακροχρόνια θα παρατηρήσεις διαφορά στην ταχύτητα. Αυτό που θα καταλάβεις άμεσα είναι μια μικρή διαφορά στον χώρο της συσκευής σου, καθώς το AFS καταλαμβάνει λιγότερο χώρο.

Αν είσαι από τους λίγους τυχερούς που διαθέτουν AirPods, τα μαγικά ακουστικά της Apple, τώρα μέσα από την εφαρμογή find my iPhone θα μπορείς να βρεις που βρίσκονται και αυτά, όπως και να στείλεις ήχο για να τα εντοπίσεις αν βρίσκονται κάπου γύρω σου και σου έχει πέσει το ένα κάτω.

Οι developers θα έχουν την δυνατότητα να ζητήσουν για review με ένα απλό ρόλο στην εφαρμογή, απλά με αστέρια, χωρίς να χρειάζεται να σε πετάξει στο AppStore, κατι που θα κάνει πιο θελκτική για κάποιον να αφήσει review, αν μέχρι τωρα βαριόταν την διαδικασία, όπως ο γραφών.

Το 10.3 θα δίνει τη δυνατότητα στους developers να απαντάνε με σχόλια σε reviews στο AppStore χωρίς να χρειάζεται έτσι να αφήνουν μια γενική απάντηση, είτε να χρειάζονται το mail κάποιου για το λόγο αυτό.

Μια μικρη αλλαγή είναι και για όσους χρησιμοποιούν το podcast app της Apple, το οποίο σου δίνει την δυνατότητα για widget.

Τελος, θα μπορούν να αλλάζουν τα εικονίδια (σε κάποιο βαθμό) χωρίς να χρειάζεται αναβάθμιση της εφαρμογής. Ενδιαφέρον και περιμένω να δουν πως θα το χρησιμοποιήσουν.