Ποιός θα αγοράσει το iMac 5K Retina στην Ελλάδα;

Από τον χρήστη esimeon, στις 21 November 2014

Αν δεν ακούσατε το προηγούμενο ApplasCast, σας ενημερώνουμε πως ήδη έφτασαν τα πρώτα κομμάτια iMac 5K Retina στην Ελλάδα. Και όπως πολύ καλά μαντέψατε, η τιμή είναι αστρονομική. 2900 ευρώ (δύο χιλιάδες εννιακόσια ευρώ ολογράφως), χρήματα με τα οποία άνετα αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκινητάκι να σε πηγαινοφέρνει στη δουλειά σου.

Ποιος λοιπόν θα αγοράσει ένα iMac Retina 5K με αυτά τα χρήματα; Ναι εντάξει, ξέρω, υπάρχουν αρκετοί που τα φυσάνε και τα βγάζουν μέσα σε μια μέρα αλλά πόσοι είναι αυτοί που θα τα διαθέσουν για ένα τέτοιο μηχάνημα;

Από την άλλη είναι και η διαφορά στην τιμή που δε μπορούμε να τη χωνέψουμε με τίποτα. Και μη μου πείτε ότι είναι μόνο η διαφορά της ισοτιμίας. 2.900 δολάρια στην Αμερική (1.900 ευρώ δηλαδή, 1.000 ευρώ κάτω, στα 2/3 της τιμής).

Όποιος και να είναι ο λόγος (ΦΠΑ, φόροι, τέλη) η διαφορά δεν δικαιολογείται – πως να αγοράσεις το μηχάνημα σε τέτοια τιμή όταν ξέρεις ότι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού η τιμή είναι 30% φθηνότερη;

Τι αν έκανε δυο χιλιάρικα δηλαδή θα το έπαιρνες; Ναι, ίσως να πουλούσα οτιδήποτε υπολογιστοειδές έχω μαζέψει ως τώρα (macbook pro, λάπτοπ, media center, σταθερά, iPad κλπ) και να έβαζα και δυο φράγκα παραπάνω να το πάρω. Αλλά στα τρία χιλιάρικα; όχι κ….

Να ρωτήσω.. εσείς;