Ένα iPhone με μπαταρία υδρογόνου!

Από τον χρήστη esimeon, στις 26 August 2015

Το μέλλον δεν είναι τόσο μακριά. Ένα iPhone με μπαταρία υδρογόνου θα μπορούσε Το μέλλον δεν είναι τόσο μακριά. Ένα iPhone με μπαταρία υδρογόνου θα μπορούσε να σου διαρκέσει για 1 εβδομάδα (!) με μία μόλις φόρτιση!!!!

Πριν προλάβεις να το απορρίψεις ως σενάριο επιστημονικής φανταςίας, να σε διακόψω και να σου πω ότι όχι μόνο είναι πραγματικότητα, αλλά έχει ήδη γίνει. Ένα iPhone 6 με μπαταρία υδρογόνου είνια γεγονός, από την εταιρία Intelligent Energy.

Και το μαγικό είναι ότι δεν έχουν αλλάξει (σχεδόν) καθόλου την εμφάνιση της συσκευής της Apple. Το iPhone 6 δεν έχασε καθόλου από τον λεπτό σχεδιασμό του και ο Jony Ive δεν θα έχει προβλήματα, προσπαθώντας να κόψει ένα χιλιοστό από εδώ κι ένα από εκεί…η Intelligent Energy κατάφερε να “χωρέσει” την μπαταρία υδρογόνου μέσα στο ήδη υπάρχον “σασί” του iPhone. Η μόνη αισθητική διαφορά είναι κάποιες γρίλιες στο πίσω μέρος, οι οποίς θα λειτουργούν ως εξαερισμός…αλλά και ως προχή φρέσκου οξυγόνου (το ένα από τα 2 συστατικά της “χημείας” που λαμβάνει χώρα εκεί μέσα) και ως έξοδος των υδρατμών και της θερμότητας που παράγεται στο εσωτερικό της μπαταρίας.

Η χημεία δεν είναι δύσκολη. Τα μόρια του υδρογόνου αντιδρούν με αυτά του οξυγόνου και παράγουν νερό και θερμότητα. Στο ενδιάμεσο, φορτίζουν την μπαταρία του iPhone μας και είμαστε όλοι ευτυχισμένοι!

Η Intelligent Energy δηλώνει πως η Apple είναι ενήμερη για το κατόρθωμά της και μάλιστα συνεργάστηκαν μαζί τους. Απομένει λοιπόν να ορίσουν τιμή και συμφωνία;

Δυστυχώς τα πράγματα με τον Τιμ και τους φίλους του, τους τελιομανείς, δεν είναι ποτέ τόσο απλά. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά οι φωτογραφίες είναι γεγονός και…όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Το μόνο που λείπει από το iPhone είναι μια ακόμη πιο δυνατή μπαταρία. Και με ένα τέτοιο επίτευγμα, όλα τα προβλήματά μας θα λυθούν!

Μπορείς να ακολουθήσεις τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @nikouf.

Published

Updated

Author

esimeon

Tags

Categories

News