Πως να κάνεις jailbreak το iOS 8.1 με το Pangu στο Mac

Από τον χρήστη esimeon, στις 10 November 2014

Χθες κυκλοφόρησε το Pangu8 για το Mac. Οπότε αν περίμενες το συγκεκριμένο utility για να κάνεις jailbreak, ήρθε η ώρα σου! Στον οδηγό που ακολουθεί θα δεις όλα τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να “σπάσεις” τη συσκευή σου, καθώς και τι πρέπει να προσέχεις.

Άρχικα το Pangu8 σπάει τα πάντα όλα που τρέχουν μέχρι και το iOS 8.1. Αν έχεις παλιότερη έκδοση iOS, καλά θα κάνεις να αναβαθμίσεις στην τελευταία.

Προσοχή 

Πριν τρέξεις το tool πρέπει να κάνεις επαναφορά τη συσκευή σου μέσω iTunes. Διαφορετικά κινδυνεύεις με brickάρισμα. Αν έχεις βάλει το iOS 8.1 μέσω OTA, την έκατσες. Μη ρωτάς τι, πως, γιατί, απλά κάντο. Αν τώρα είχες βάλει το 8.1 μέσω iTunes τότε μπορείς να προχωρήσεις άφοβα. Επίσης, καλό θα ήταν να απενεργοποιήσεις το Passcode Lock αν το έχεις ενεργοποιημένο και να βάλεις την συσκευή σου σε ‘Airplane Mode’. Υπάρχει μια περίπτωση να σου ζητήσει να απενεργοποιήσεις το ‘Find My iPhone’, οπότε το κάνεις πριν ξεκινήσεις την διδικασία και προχωράς…

1. Αρχικά κατεβάζεις το Pangu για Mac από εδώ.

2. Διπλό κλικ στο dmg και μόλις εμφανιστεί το Pangu app πέτα το στην επιφάνεια εργασίας σου.

3. Δεξί κλικ και Open.

4. Συνδέεις την iOS συσκευή σου με το usb.

5.  Στη συνέχεια μπορείς να πατήσεις το κουμπί ‘Start Jailbreak’ έπειτα θα δεις τρεις διαφορετικές προειδοποιήσεις. Μη ψαρώνεις, διάβασε προσεκτικά. Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι να σιγουρευτείς ότι έχεις ενεργοποιήσει το Airplane Mode, αν το έχεις κάνει πατάς ‘Already Did’ και αφήνεις το Pangu να κάνει τα μαγικά του.

6. Κάποια στιγμή η iOS συσκευή σου θα κάνει επανεκκίνηση και τότε πιθανότατα θα συναντήσεις το εικονίδιο του Pangu μαζί με το Cydia! Έτοιμος!

Αφού ολοκληρώσεις την διαδικασία τσέκαρε την λίστα με τα συμβατά tweaks για το iOS 8, τα οποία αναβαθμίζονται το ένα μετά το άλλο.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @hazardelm.