Η Apple κάνει διαθέσιμες τις beta του OS X σε όλους!

Από τον χρήστη esimeon, στις 25 April 2014

Τρεχάτε Χριστιανοί!
Έπεσε το φρούριο της Apple!
Τζάμπα beta για όλον τον κόσμο!
Η Apple μας αφήνει πλέον να κατεβάζουμε τις beta του λειτουργικού της συστήματος επίσημα και χωρίς να έχουμε λογαριασμό developer.

Κάτι που μέχρι πρότινος έπρεπε να είσαι developer εφαρμογών και να έχεις “σκάσει” 99$ για να διαθέτεις την επίσημη άδεια, η Apple το καθιστά διαθέσιμο στο ευρύ κοινό. Μπορείς να κάνεις κλικ εδώ και να εγγραφείς απλά με το Apple ID σου. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Συμφωνείς να μην αναφέρεις τίποτα για τις επερχόμενες αλλαγές στο ευρύ κοινό και κατεβάζεις το utility που καθιστά το mac σου ικανό να βλέπει τα updates των beta version.

Δεν είναι γνωστό ακόμη εάν σε αυτά τα updates θα γίνονται διαθέσιμα και οι “μεγάλες” αλλαγές που έρχονται από το ένα λειτουργικό στο άλλο, δηλαδή από το OS X 10.8 στο OS X 10.9 στο OS X 10.10 και ούτω καθεξής.

Η άποψη του γράφοντα είναι ότι επειδή το επερχόμενο OS X 10.10 θα έχει πολλές διαφορές εμφανισικά και λειτοπυργικά η Apple θέλει να έχει πολλούς beta testers. Όπως έγινε και με το iOS 7, οι beta του οποίου ήταν διαθέσιμες για τον οποιονδήποτε. Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατόν οι…πιο πεπειραμένοι χρήστες μπορούν να μυήσουν εύκολα τους λιγότερο γνώστες και η μετάβαση να είναι ομαλή, για ένα αρκετά διαφορετικό λειτουργικό.

Ο Appλας δεν συνιστά βέβαια την όλη διαδικασία, μιας και οι beta του OS X, όπως και κάθε beta έχει πολλά προβλήματα και μπορεί να σε αναγκάσει σε full restore, χάνοντας με αυτόν τον τρόπο τα δεδομένα σου. Θα το δοκιμάζουμε εμείς για εσένα και θα σε κρατάμε ενήμερο!

Ας κρατήσουμε την αναπνοή μας τώρα μέχρι τις 2 Ιούνη…

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @nikouf.