Άλλαξε ολοκληρωτικά το πληκτρολόγιο του iPhone σου!

Από τον χρήστη esimeon, στις 13 December 2013

Ή σχεδόν ολοκληρωτικά. Η δυνατότητα αυτή σου δίνεται με το Fleksy. Ένα πληκτρολόγιο, που κατόρθωσε να περάσει όλα τα εμπόδια της Apple για παρέμβαση σε κύρια στοιχεία του λειτουργικού της. Δε θέλουμε να γίνουμε και android (μπλιαχ!) ντε!

Τι είναι το Fleksy; Είναι μια εφαρμογή, η οποία υποστηρίζει ότι μπορεί να σε βοηθήσει να πληκτρολογήσεις και να γράψεις γρηγορότερα στο κινητό σου, από ότι θα τα κατάφερνες με το ήδη υπάρχον πληκτρολόγιο, το…”μαμά”. Μέχρι τώρα υπήρχε σε εφαρμογή και ο γράφων την είχε δοκιμάσει. Και δεν ξετρελάθηκε. 

Χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο, ο οποίος μπορεί να προβλέψει καλύτερα αυτό που θέλεις να καταγράψεις. Πριν από εσένα, για εσένα. Αλλά δεν είχε ιδιαίτερο νόημα, καθώς είχες τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσεις μόνο μέσα στην εφαρμογή του. Από εκεί έπρεπε να το αντιγράψεις και μετά να το πάρεις στην εφαρμογή που ήθελες, είτε ήταν mail (το πιο πιθανό), είτε ο,τιδήποτε άλλο. Ουφ…κουράστηκα…

Τα πράγματα αλλάξανε όμως. Μπορεί το Fleksy να μην αντικαταστήσει ποτέ το πληκτρολόγιο, με το οποίο γράφεις τα μηνύματά σου, αλλά θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει όλα τα υπόλοιπα. Πώς; Κάθε εφαρμογή, διατηρεί το δικαίωμα να έχει το δικό τηςπληκτρολόγιο, χωρίς να έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες της Apple. Αυτός είναι και ο λόγος, που ακόμα βλέπεις εφαρμογές με το πληκτρολόγιο του iOS 6, ενώ έχεις εγκατεστημένο το iOS 7. 

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το Fleksy. Τους προσφέρει το δικό του πληκτρολόγιο. Διατηρεί πάντα το δικαίωμα να απορρίψει κάποια εφαρμογή, αλλά πραγματικά δεν βλέπω το λόγο να το κάνει. Σημείωσε, λοιπόν, εάν είσαι developer, ότι έχεις αυτή τη δυνατότητα από τώρα. 

Για την ώρα υποστηρίζει μόνο 4 εφαρμογές, αλλά είναι καίριες:

1. Το Google Voice Connect, για να πραγματοποιείς τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του Google (δεν διατίθεται στην Ελλάδα).

2. Το Blindsquare, μια εφαρμογή μηνυμάτων για ανθρώππους με προβλήματα όρασης. 

3. Το Wordbox, εφαρμογή για επεξεργασία κειμένου.

4. Το Launch Center Pro, εφαρμογή που είναι πολύ αγαπημένη από τους πορωμένους και “ψαγμένους” iPhone χρήστες, καθώς χρησιμοποιεί το x-callback url για να ανοίγει άλλες εφαρμογές σε ακριβώς εκείνο το σημείο που θέλεις, αλλά και για να συνδέει εφαρμογές μεταξύ τους, χωρίς να τις ανοίγεις (ακούγεται πολύπλοκο, αλλά θα το εξηγήσουμε σε άλλο ποστ). Εν ολίγοις, αυτό που χρειάζεται να ξέρεις, είναι ότι χάρη στο Launch Center Pro μπορείς να χρησιμοποιείς το Fleksy και στο iMessages. 

Το Launch Center Pro είναι ήδη διαθέσιμο στο AppStore και μπορείς να το κατεβάσεις. 

Ο γράφων το δοκιμάζει πυρετωδώς, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα μπορέσει να αντικαταστήσει το κανονικό πληκτρολόγιο του iPhone. Πόσο μάλλον, αν αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις καν. Η γρήγορη λειτουργία του βασίζεται στον αριθμό των γραμμάτων. Εάν προσπαθήσεις να γράψεις π.χ. tying και βάλεις 6 γράμματα αντί για 5, θα νομίζει ότι ήθελες να γράψεις trying. Φυσικά μόνο αγγλικά και ισπανικά για την ώρα…

Τα συμπεράσματα δικά σου, αλλά πραγματικά θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου για το αν βρίσκεις το νέο τρόπο πληκτρολόγησης πιο εύκολο.