Ποιός νοιάζεται για το Office; Το iWork έγινε flat!

Από τον χρήστη esimeon, στις 24 January 2014

Η Apple ανανέωσε τις εφαρμογές του iWork στο iCloud και τις έκανε…ένα με το πάτωμα. Μπορεί να τις είχε περάσει με λευκαντικό εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να τις περάσει και από σίδερο. Μετά το iOS 7 τα πάντα θα γίνουν flat. Το iWork είναι πλέον πιο μίνιμαλ και ευχάριστο στο μάτι, ενώ το design του είναι ίδιο με αυτό των iOS εφαρμογών. Βέβαια το update δεν περιείχε μόνο αισθητικές αλλαγές, αλλά και ουσιαστικές. 

Όλες οι εφαρμογές του (Pages, Numbers & Keynote) σου δίνουν τη δυνατότητα να κλειδώσεις με κωδικό τα αρχεία σου και να τα προστατεύσεις από κακόβουλους…συναδέλφους. Ο Sir Jony Ive σε σκέφτηκε και σου έβαλε ένα ρολογάκι πάνω στην οθόνη σου, ώστε να έχεις εύκολη πρόσβαση στα πρόσφατα έγγραφά σου, αλλά σκέφτηκε να ενσωματώσει και τα shortcuts του πληκτρολογίου σου από το Mac σου στο “cloud”, καθώς λειτουργούν όλα. Από τα πιο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά είναι το βελτιωμένο Voice Over, δηλαδή η αυτόματη ανάγνωση του κειμένου σου, το οποίο θα βοηθήσει αρκέτα ανθρώπους που χρειάζονται παρόμοιες ευκολίες. Για πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή της η δυνατότητα να επεξεργαστείς πίνακες μέσα στο Pages και στο Keynote, κάτι που μου έλειπε από τις προηγούμενες εκδόσεις. 

Μπορεί το iWork για iCloud να μην είναι τέλειο. Σίγουρα δεν είναι ικανό να μας δώσει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε πάνω σε ένα έγγραφο, αλλά παρ’όλ’αυτά είναι ευχάριστο να βλέπω ότι η Apple το ανανεώνει με πολύ γοργούς ρυθμούς.