Το Dropbox αντεπιτίθεται! Νέο Mailbox (και) για Mac και εφαρμογή για φωτογραφίες.

Από τον χρήστη esimeon, στις 10 April 2014

Αργά το βράδυ το Dropbox είχε μια μικρή εκδήλωση. Μια μικρή WWDC αν θέλεις. Η οποία όπως φάνηκε ήταν αρκετά δυναμική τελικά. Το Dropbox διαθέτει, πέρα από την ομώνυμη εφαρμογή, άλλη μία. Το Mailbox. Η εφαρμογή mail που πρωτοκαθιέρωσε την…ουρά αναμονής για να την χρησιμοποιήσεις! Χθες το βράδυ ανακοίνωσε το update του Mailbox, καθώς και άλλη μία εφαρμογή, το Carousel. Το Dropbox αντεπιτίθεται!

IMAGE ALT TEXT HERE

Και μετά την επική εισαγωγή, ας δούμε λεπτομερέστερα τα γεγονότα. Το νέο Mailbox, το οποίο διατίθεται για iPhone και iPad, και μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν από εδώ, φέρνει ένα νέο χαρακτηριστικό, το Auto-Swipe. Το auto-swipe μαθαίνει από τα…swipes σου και παίρνει πρωτοβουλίες. Όταν για παράδειγμα, συνηθίζεις να “μεταθέτεις” τα mail από φίλους σου για μετά τη δουλειά, το mailbox θα το μάθει και θα το κάνει αυτόματα για όλα τα mail των φίλων σου. Εάν θέλεις να βάζεις όλα τα mail σου που αφορούν αποδείξεις από αγορές σου σε ένα συγκεκριμένο φάκελο, όπως ο γράφων, τότε το mailbox, θα το μάθει. Θα το κάνει για σένα. Δεν ακούγεται άσχημο, αλλά θα πρέπει να το δούμε στην πράξη.

Εκτός αυτού, το Mailbox θα δώσει στην κυκλοφορία μέσα στις επόμενες εβδομάδες και την πρώτη beta έκδοση για Mac. Θα ακολουθεί την ίδια αισθητική με την αντίστοιχη iOS εφαρμογή του, με τα swipes και τις δικές του λίστες. Κατά τα άλλα θα είναι κάτασπρο και φλατ, όπως και οι περισσότερες εφαρμογές για το OS X πλέον…(σημαίνει κάτι;) και μπορείς να ζητήσεις πρόσβαση στην beta από εδώ.

Το πιο σημαντικό όμως νέο είναι το Carousel. Μια εφαρμογή η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με φωτογραφίες και βίντεο. Το dropbox υποστηρίζει ότι είναι πολύ πιο γρήγορο από την εφαρμογή Photos του iOS (την native δηλαδή εφαρμογή της Apple) σε ό,τι αφορά την διαχείριση αρχείων που βρίσκονται στο Cloud, σύννεφο για εμάς τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.

Το Carousel θα γίνει διαθέσιμο αργότερα σήμερα, οπότε μπορείς να το κατεβάσεις (δωρεάν φυσικά) και να το δοκιμάσεις από εδώ. Το ισχυρό του χαρτί είναι η αυτόματη κατηγοριοποίηση των φωτογραφιών χρονολογικά και το γεγονός ότι μπορεί να “διαβάσει” τις φωτογραφίες από όλες τις συσκευές σου. Και φυσικά μπορείς να τις μοιραστείς πολύ έυκολα και απλά, μέσω του Dropbox. Το σημαντικότερο για τον γράφοντα είναι οι φήμες που πλανώνται στον ορίζοντα και λένε ότι το Dropbox βρίσκεται πίσω από την εξαγορά της μηχανής του Everpix πριν από μερικούς μήνες. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, το Carousel θα είναι…απίστευτο…!

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @nikouf.