Ο Sir Jony Ive είναι…last man standing…

Από τον χρήστη esimeon, στις 10 April 2014

Ο ιππότης της Apple καθάρισε το τοπίο από ανταγωνιστές πλέον. Με την απομάκρυνση (sic) του Greg Christie σήμερα, δεν υπάρχει άλλος. Είναι ο μοναδικός κυρίαρχος στην Apple σε ο,τιδήποτε αφορά το design. Είτε πρόκειται για design hardware είτε πρόκειται για design software.

Ο Greg Christie είναι απο τους πρωτεργάτες του interface του πρώτου iPhone και υπήρξε μαζί με τον Scott Forstall ο δημιουργός της αισθητικής που το εκανε διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο. Ειναι αυτός που με την πρόσφατη συνέντευξή του έριξε φως στις συνθήκες που επικράτησαν κατα τη δημιουργία της πρώτης συσκευής iPhone. Κατα τη σημαντική αλλαγή όμως απο το iOS 6 στο iOS 7, ήρθε σε άμεση αντιπαράθεση με τον αγαπημένο φαλακρό άντρα της Apple. Με τον εραστή του αλουμινίου. Με τον Sir Jony Ive. Και δύσκολα κρατιέσαι στη θέση σου μετά από κάτι τέτοιο. Ακομη κι να είσαι Vice President of Human Interface. Γιατι ο sir Jony δεν είναι μόνο υπεύθυνος για όλο το design, αλλά είναι και η ψυχή της Apple αυτή τη στιγμή. Ειναι το όραμα της για την μετά-Steve Jobs εποχή.

Δεν θα πω αν ηταν θεμιτό κάτι τέτοιο, αλλά απο τη στιγμή που εμπιστευομαι (τυφλά) την αισθητική και το σχεδιαστικό όραμα του Jony Ive, τολμώ να πω οτι ηταν απαραίτητο. Μέχρι τώρα ο Ive ειχε συμβουλευτικό ρόλο σε μηχανικούς σχεδιασμού, οι οποίοι ανήκαν στο τμήμα του Craig Federighi, κάτω απο την επίβλεψη του Christie. Τώρα όλοι απαντάνε σε αυτόν.

Ελπίζω σε ακομη καλύτερα και ομορφότερα πράγματα απο τον νέο, αλουμινένιο, λευκό Darth Vader της Apple.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @nikouf.