Τα μεγάλα iPhone “κανιβαλίζουν” τα iPad;

Από τον χρήστη esimeon, στις 2 December 2014

Σύμφωνα με στατιστικά χρήσης που δημοσίευσε το Pocket app, οι χρήστες iPhone 6 τίνουν να χρησιμοποιούν όλο και λιγότερο τα iPads τους σε σχέση με την εποχή του iPhone 5S, όταν και μοιράζονταν σχεδόν τα ίδια ποσοστά χρήσης. Μπορείς να δεις στα παρακάτω διαγράμματα το ακριβές ποσοστό χρήσης ανά συσκευή:

Είναι όμως ο λόγος το μέγεθος οθόνης των νέων iPhone που “τρώνε” χρήση από τα iPad;

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένας λόγος και όχι Ο ΛΟΓΟΣ. Ναι τώρα που έχω το iPhone 6 Plus βλέπω πιο συχνά βιντεάκια στο κινητό μου, παίζω περισσότερα παιχνίδια και ναι βολεύει να το κουβαλάω έξω μαζί μου σε σχέση με ένα iPad.

Το βασικότερο θέμα με τα iPad όμως είναι ότι δεν μπορούν να σου προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία χρήσης, πέρα της ακόμη μεγαλύτερης οθόνης και όχι η οθόνη δεν αρκεί να με κάνει να αγοράσω ένα iPad. Θα ήθελα να το πάρω αλλά δεν μου προσφέρει ουσιάστικη αλλαγή στο περιβάλλον εργασίας μου. Καλή φάση να είσαι αραχτός στον καναπέ και να παίζεις με ένα iPad Air 2, ως εκεί όμως…

Η Apple βγάζει αρκετά περισσότερα από το iPhone παρά από το iPad και δεν φταίει ότι το τάμπλετ της είναι κακό, αντιθέτως είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί εκεί έξω στην κατηγορία του. Το ότι ένας χρήστης iPhone 6 Plus ή 6 αποφασίζει ότι δεν του χρειάζεται ένα iPad είναι θέμα. Μεγάλο. 

Ας ελπίσουμε σύντομα το iOS να διαφοροποιηθεί στα iPads διαφορετικά οι πωλήσεις όλο και θα κατρακυλούν, προς το μέρος του iPhone 6 πάντα… 

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @hazardelm.