Το Brexit βλάπτει σοβαρά τους Άγγλους Apple fans!

Από τον χρήστη esimeon, στις 2 November 2016

Η Apple έχει αυξήσει τις τιμές κάποιων προϊόντων της μέχρι και 500 λίρες πάνω, κάτι που σημαίνει ότι ίσως είναι πιο φθηνό πλέον να κάνουν ένα ταξίδι π.χ. στον Καναδά ή στις ΗΠΑ και να αγοράσουν ένα υψηλών προδιαγραφών Mac παρά να το αγοράσουν από το Apple Store του Covent Garden π.χ. (που είναι και το αγαπημένο μου, αν και το αντίστοιχο της Regent Street έχει υποστεί μεγάλη ανακαίνιση και δεν το έχω δει ακόμη).

Οι αυξήσεις αυτές προκαλούνται από την ασταμάτητη κατρακύλα της στερλίνας μετά την οριακή απόφαση του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.

Μάλιστα αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Apple αυξάνει τις τιμές της μέσα σε δυο μήνες (ή μάλλον λιγότερο από δυο τώρα που το σκέφτομαι), δείχνοντας πόσο καταστροφικό ήταν το Brexit Vote για τις τεχνολογικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πραγματικά, η τιμή του Mac Pro αυξήθηκε από £2499 στα £2999 εν μία νυχτί. Στον Καναδά, το ίδιο προϊόν πωλείται προς £2199 ενώ στις ΗΠΑ μόνο £2400. Η αύξηση είναι 20% στρογγυλή στρογγυλή. Υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν το ταξίδι με επιστροφή μόνο με 350 λίρες πράγμα που σημαίνει ότι σου μένουν και χρήματα στην τσέπη.

Ας μην αναλογιστούμε τι θα γινόταν στην περίπτωση Grexit, αν και συνήθως εγώ προτιμώ να κάνω τέτοιου είδους παραλληλισμούς.

Για να αποδώσουμε όμως τα του Καίσαρος τω Κάισαρι, η Apple δεν είναι η μόνη που αύξησε τις τιμές της. Η Dell ανακοίνωσε μόλις προχτές αυξήσεις σε όλα της τα προϊόντα κατά 10%. Το ίδιο και η Microsoft, η οποία ενημέρωσε ότι οι τιμές σε λογισμικό αλλά και συνδρομές σε Azure / Office θα ανέβουν κατά 13%.

Είναι προφανώς πως το Brexit βλάπτει σοβαρά (και θα βλάψει κι άλλο) τους Άγγλους Apple fans!