Διαζύγιο “κοινή συναινέσει” για την Apple και την GT Advanced

Από τον χρήστη esimeon, στις 24 October 2014

Φαίνεται πως η GT Advanced και η Apple θα διαλύσουν την όποια συνεργασία τους, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που αλίευσε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με δικηγόρο της GT εν ονόματι Luc Despins, η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών σηματοδοτεί ένα  “διαζύγιο κοινή συναινέσει”.

Οι συνθήκες της συμφωνίας ορίζουν πως η GT θα πουλήσει περισσότερους από 2.000 κλιβάνους στους οποίους δημιουργείται το υλικό Sapphire Glass, με μερικές από τις εισπράξεις να πηγαίνουν στην Apple ως αποπληρωμή του δάνειου 440 εκατομμυρίων δολαρίων πού είχε λάβει η GT για να αγοράσει τον εξοπλισμό που απαιτείται για την κατασκευή εξαρτημάτων από Sapphire Glass. 

Ο προτεινόμενος αυτός διακανονισμός θα επιτρέψει στη GT να πουλήσει τους φούρνους στην Αριζόνα και να δώσει τα χρήματα στην Apple, η οποία χρηματοδότησε τον εξοπλισμό. Η GT από την πλευρά της θα παραιτηθεί από τις απαιτήσεις της κατά της Apple.

Υπήρξε προσπάθεια από την GT να αναγκάσει την Apple να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την παραγωγή του υλικού Sapphire Glass, αλλά η Apple φάνηκε πως δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο.

Με αυτή την εξέλιξη δεν είναι σαφές αν η Apple θα είναι σε θέση να προμηθεύεται αρκετό Sapphire Glass από άλλους προμηθευτές ώστε να ενσωματώσει στο μέλλον το συγκεκριμένο υλικό στις οθόνες των επόμενων iPhone. 

Φήμες λένε ότι η συμφωνία μεταξύ της GT Advanced και της Apple άρχισε να καταρρέει από νωρίς, με την GT Advanced να καθυστερεί σημαντικά να πιάσει τους στόχους της συμφωνίας.

Η αποτυχία παραγωγής υψηλής ποιότητας Sapphire από την GT στους χρόνους που έπρεπε, οδήγησε την Apple να παρακρατήσει 139 εκατομμύρια από το συμφωνημένο δάνειο, κάτι που μπορεί να ήταν ο λόγος πίσω από την έλλειψη ρευστού και την κατάθεση αίτησης προστασίας από πιστωτές από την πλευρά της GT στις αρχές Οκτωβρίου. 

Βλέπουμε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να έχεις σωστή και άψογη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, ίδιας ή μεγαλύτερης σημασίας με το πρωτοποριακό design, την επεξεργαστική ισχύ και το ποιοτικό λογισμικό.