Η Apple εξαγόρασε το Workflow!

Από τον χρήστη Nico, στις 23 March 2017

Η εφαρμογή, αλλά και η εταιρία με όλα τα ταλέντα που κουβαλάει, εξαγοράστηκε επίσημα από την Apple σήμερα, και η ίδια η εφαρμογή θα διατίθεται δωρεάν στο AppStore την ώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές.

Αν δεν ξέρεις τι εστί workflow τότε σίγουρα χάνεις μεγάλο μέρος από τις δυνατότητες που διαθέτει η iOS συσκευή σου και κάνεις τη ζωή σου δύσκολή. Το workflow είναι μια εφαρμογή που κάνει χρήση των διαθέσιμων deep links που υπάρχουν μεταξύ των εφαρμογών και μπορεί να τις “κάνει” να επικοινωνούν μεταξύ τους. Στην ουσία αυτοματοποιεί πολλές λειτουργίες και καθιστά δυνατές κάποιες κινήσεις, οι οποίες απαιτούν τη συνεργασία 2 ή και περισσότερων εφαρμογών. Μπορείς να βρεις άπειρες έτοιμες “συνταγές” στη βιβλιοθήκη της εφαρμογής, αλλά το καλύτερο είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις μόνος σου. Αυτό είναι πολύ εύκολο, καθώς γίνεται με drag and drop από μικρά πολύχρωμα κουτάκια, τα οποία αναπαριστούν το καθένα μια λειτουργία.

Φαντάσου φλουό lego και μια γλώσσα προγραμματισμού για το iOS και έχεις το workflow!

Είναι από τις λίγες φορές βέβαια που η Apple εξαγοράζει μια εταιρία πίσω από μια εφαρμογή και αφήνει την εφαρμογή να συνεχίσει να υπάρχει στο AppStore. Δείχνει ότι εκτιμάει τι έχει προσφέρει στον κόσμο και ότι πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει γιατί δίνει μεγάλη ισχύ στις iOS συσκευές και τις καθιστά πραγματικά ικανές να αντικαταστήσουν έναν υπολογιστή.

Πίσω από το workflow βρίσκεται ο Ari Weinstein, ο οποίος είχε ασχοληθεί με το jailbreak στα πρώτα χρόνια του iPhone κι έρχεται να καλύψει κάποιες ανησυχίες για τον μεγάλο αριθμό στελεχών που αποχώρησαν από την Apple τους τελευταίους μήνες.

Η ίδια η Apple δήλωσε πως η εφαρμογή Workflow είχε επιλεγεί για το Design Award το 2015 λόγω των εξαιρετικών χαρακτηριστικών accessibility που διαθέτει.

Πολύ θετική κίνηση από μέρους της Apple και ευοίωνη για το μέλλον της αυτοματοποίησης του iOS αλλά και του iOS γενικότερα.

Κατεβάστε άμεσα από εδώ και πειραματιστείτε!