Γιατί άφησα το iOS για το android;

Από τον χρήστη Nico, στις 26 June 2016

Τελικά έγινε κι αυτό…

Η κόλαση πάγωσε…η Ελλάδα έχει αριστερή κυβέρνηση…η Αμερική (αχνοφαίνεται με) πρόεδρο τον Trump…εγώ android τηλέφωνο…

Εάν διαβάζεις αυτές τις γραμμές, τότε είναι σίγουρο ότι με έχεις συνδέσει στο μυαλό σου ως φανατικό apple fan boy. Τρελαμένο με την Apple, που βλέπει android και βγάζει αφρούς.

Πράγματι.

Το android μου προξενούσε αναγούλα.

Όμως κάτι έσπασε μέσα μου.

Δεν ξέρω τι ακριβώς, αλλά μάλλον ξεκίνησε από τις τελευταίες φήμες για το νέο iPhone 7. Ή μάλλον την απουσία αυτών…

Ακριβώς. Με τον Mark “το γατάκι” Gurman να βρίσκεται εν τω μέσω μιας μετακίνησης του προς το Bloomberg, και τον Ming Chi Khuo της KGI Securities να έχει αποτραβηχτεί σε κάποιο κινέζικο χωριό για να φυτέψει ρύζι, δεν κουνιέται τίποτα στον ορίζοντα των φημών για το νέο iPhone. Κι επειδή όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, υποθέτω, ότι συμβαίνει και το ανάποδο. Όπου δεν υπάρχει καπνός, δεν υπάρχει καμία απολύτως φωτιά. Τίποτα. Νάδα. Ούτε καν ζέστη.

Όπως όλα δείχνουν το νέο iPhone 7 θα είναι ίδιο με τα 2 προηγούμενα μοντέλα εμφανισιακά με την Apple στο τσακίρ κέφι να μετακινεί τις κακάσχημες γραμμές για το σήμα στο πίσω μέρος του κινητού, στο επάνω μέρος του, ώστε να μην χτυπάνε άσχημα στο μάτι. Το δε καρούμπαλο της κάμερας φαίνεται πως θα συνεχίσει να υπάρχει και πολύ πιθανόν να διπλασιαστεί με 2 κάμερες στο iPhone 7 plus (pro). Όλα αυτά, ενώ η οθόνη του θα παραμείνει η ίδια LCD που έχουμε συνηθίσει εδώ και πολλά πολλά χρόνια και τα bezels να είναι πιο χοντρά κι από τον κώλο της Kim Kardashian μετά από 2 κουβάδες τηγανητά κρουασάν στο Uberness του Καλλίδη.

Όχι φίλε μου.

Δεν μπορώ να το ανεχτώ αυτό.

Και κυρίως όταν βγαίνουν κινητά με OLED οθόνες από όλες τις εταιρίες που έχουν android τηλέφωνα. Ακόμη κι από την πιο μικρή και ταπεινή από αυτές.

Δεν μπορώ να το ανεχτώ αυτό όταν υπάρχουν γύρω μου ολόενα και περισσότερα android τηλέφωνα με το ⅓ της τιμής του iPhone με πυκνότητα pixel πολύ μεγαλύτερη από αυτήν του iPhone, με οθόνες 2HD, Quad HD και δε συμμαζεύεται. Θυμάσαι όταν η Apple έβγαλε την retina οθόνη και ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι; Ναι, ήταν πριν από πολύ καιρό.

Δεν μπορώ να το ανεχτώ αυτό.

Όχι όταν υπάρχουν μοντέλα παλιότερα από το iPhone 6S με bezels και μέγεθος αρκετά μικρότερα από αυτά του iPhone.

Λυπάμαι Apple…

Με απογοήτευσες.

Οπότε μπήκα στη διαδικασία να αγοράσω ένα Android κινητό.

Φυσικά όταν είσαι Appλας είσαι παντού. Δεν θα το έπαιζα τσιγκούνης στο κινητό που θα αντικαθιστούσε το iPhone.

Κι εδώ ήρθε η κρίσιμη ερώτηση.

Θα κρατήσω το iPhone και θα προσπαθήσω να αγοράσω ένα φθηνό Android, ώστε να μπορώ να γυρίσω πίσω στο αγαπημένο μου iPhone; Ή θα πήγαινα όλα για όλα, θα πουλούσα το iPhone για να μπορέσω να αγοράσω ένα ακριβό, καλό Android ώστε να έχω την πλήρη εμπειρία, όπως θα έπρεπε, ώστε να μην αδικήσω την άλλη μεριά;

(to be continued…)

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον δημιουργό του άρθρου στο twitter, στο @nikouf.