Τέλος και οι συσκευές Android από τη Microsoft

Από τον χρήστη esimeon, στις 22 July 2014

Τελικά τέλος και οι συσκευές Android από τη Microsoft. Η NOKIA είχε παρουσιάσει την πρώτη της «οικογένεια» κινητών με Android τον Φεβρουάριο στη Βαρκελώνη, κάτι που είχε προκαλέσει σύγχυση, αφού η Microsoft αναπτύσσει ως γνωστόν τα Windows Phone 8.1. Ο Στίβεν Έλοπ, υπεύθυνος της Microsoft για το τμήμα mobile, ανακοίνωσε την παύση παραγωγής συσκευών με Android, αναφέροντας:

«Βραχυπρόθεσμα, σχεδιάζουμε να ενισχύσουμε το Windows Phone στοχεύοντας στα πιο οικονομικά smartphones, που είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς, με το Lumia. Σχεδιάζουμε ήδη την διάθεση επιπλέον συσκευών Lumia χαμηλού κόστους, μεταφέροντας επιλεγμένα μελλοντικά σχέδια και προϊόντα Nokia X στο Windows Phone. Η μετάβαση γίνεται άμεσα, ενώ θα συνεχίσουμε να πωλούμε και να υποστηρίζουμε τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα Nokia X».

Η κίνηση της Nokia ήταν πάρα πολύ περίεργη, μάλιστα τη στιγμή που ήδη είχε ανακοινωθεί η απορρόφηση της εταιρείας από τη Microsoft. Από ότι φαίνεται ο Satya Nadella βάζει πολλά πράγματα στη θέση τους και “μαζεύει” τα ασυμμάζευτα του Steve Ballmer.

Η Microsoft έχει περισσότερα πλέον να ανησυχεί, όπως η συνεργασία Apple – IBM στον enterprise τομέα, η επιτυχημένη προσπάθεια αναβίωσης-σταθεροποίησης της BlackBerry και η υπερβολικά χαμηλές πωλήσεις των Windows 8 και 8.1.