Ποιό είναι το “μυστικό project” του Apple Maps; 

Από τον χρήστη esimeon, στις 30 September 2013

Μια νέα αγγελία έκανε την εμφάνισή της στην ιστοσελίδα της Apple, η οποία αναζητά συνεργάτη για να δουλέψει πάνω στο Apple Maps, αλλά όχι απλά στην εφαρμογή για το iPhone ή το Mavericks.Ψάχνει κάποιον για να δουλέψει πάνω σε ένα μυστικό project! 

“… να σχεδιάζει, να αναπτύσσει και να διατηρεί περίπλοκο κώδικα για ένα νέο, μυστικό project…

…να καταγράφει και να κατασκευάζει δοκιμαστικές μονάδες για τον κώδικά του…

…να συνεργάζεται με το τμήμα Operations Management, πιστοποίησης ποιότητας, καθώς και το τμήμα διαχείρισης προϊόντων, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα του προϊόντος…”

Η αγγελία βέβαια έχει αλλαχθεί μέχρι τώρα, και οι λέξεις “μυστικό project” έχουν φυσικά διαγραφεί. Αλλά το ερώτημα παραμένει. Μαζί με τα παραπάνω η αγγελία αναφέρει ότι ο ιδανικός υποψήφιος θα πρέπει διαθέτει γνώσεις HTML 5 και Java.Κάτι  μου λέει  ότι  η Apple προσπαθεί να φτιάξει και μια έκδοση των χαρτών της και για το διαδίκτυο. Δεμμένη στο iCloud, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να βρίσκει και να σημειώνει θέσεις ενδιαφέροντος στον browser του και έπειτα να τις βρίσκει στην iOS συσκευή του. Κάτι τέτοιο  δεν μου φαίνεται απίθανο, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόσφατα έγιναν διαθέσιμες οι browser εκδόσεις των πιο χαρακτηριστικών εφαρμογών της Apple, αυτές του iWork. Μάλλον ο Tim Cook βάλθηκε να κατακτήσει και τα windows PCs μέσω των browsers. Τα όπλα του, το Safari, το Chrome, το Firefox, άντε και το Opera… 

Καλή στρατηγική Tim…well played…!