Η Apple ζητάει από τους developers να αλλάξουν το μέγεθος των εικονιδίων των εφαρμογών τους εν όψει iOS 7

Από τον χρήστη esimeon, στις 31 August 2013

Με κάτι λιγότερο από δύο βδομάδες να μας χωρίζουν από την επίσημη κυκλοφορία του iOS 7, η  Apple ζητάει από τους developers να αλλάξουν το μέγεθος των εικονιδίων των  εφαρμογών τους και να τα προσαρμόσουν στις κατάλληλες διαστάσεις για το iOS 7.

Η Apple στο νέο της λογισμικό επέλεξε να μεγαλώσει ελαφρώς το μέγεθος των εικονιδίων της, με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες εφαρμογές να περιβάλλονται από ένα λεπτό λευκό πλαίσιο. Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε το λευκό πλαίσιο γύρω από το εικονίδιο του Netflix.

                                                                                             -φωτογραφία από το 9to5mac

Για το iOS 7 οι (retina) διαστάσεις των εικονιδίων είναι 120-με-120 pixels για το iPhone και 152-με-152 pixels για το iPad, ενώ για το iOS 6 114-με-114 pixels και 144-με-144 pixels αντίστοιχα. Σύμφωνα με το Manbolo πέραν του μεγέθους των εικονιδίων που άλλαξε στο iOS 7 έχουμε και μια μικρή αλλάγη στις γωνίες των εικονιδίων. Δείτε το GIF που ακολουθεί:

Παρόλο λοιπόν που τα νέα iPhones δεν θα κυκλοφορήσουν πριν τις 20 Σεπτεμβρίου  η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα το iOS 7 στο event της 10ης Σεπτεμβρίου για αυτό και πίεζει τους developers.