Χρυσό iPhone και fingerprint sensor επιβεβαιωμένα


esimeon

Η Hon-Hai, κύριος προμηθευτής της Apple, δέχτηκε εντολή για να ξεκινήσει να παραδίδει τα iPhones στα απανταχού Apple Stores ανά τον κόσμο τον Σεπτέμβριο. 2 νέα κινητά θα διατεθούν. Αναμένουμε λοιπόν τα iPhone 5S και 5C (το iPhone 5 θα σταματήσει να παράγεται;!). Τι γνωρίζουμε λοιπόν για αυτά τα νέα iPhones; Χμμμ…

Κατ’ αρχήν το AllThingsD επιβεβαιώνει το χρυσό/σαμπανιζέ iPhone και το ίδιο κάνει και ο Jim Dalrymple, με τη σιωπή του. Ο γνωστός insider παραθέτει στο site του τα λεγόμενα  του MG Siegler για το χρυσό iPhone και με τη σιωπή του τα επιβεβαιώνει. Αν και στα μάτια του γράφοντα αυτή η επιλογή χρώματος φαντάζει για την Apple, στην Ασία προτιμούνται τα κινητά με χρυσό χρώμα. Εργαστήρια που μετατρέπουν το χρώμα των iPhones σε χρυσό είναι πολύ συνηθισμένα. Οι…λιγότερο τυχεροί προτιμούν τις χρυσές θήκες για τα iPhones τους. Όπως και να έχει το χρυσό μπορεί να βοηθήσει την Apple στις αγορές που πάσχει περισσότερο, δηλαδή αυτές της Ασίας. 

Πολλαπλές πηγές αναφέρουν τη σιγουριά τους για τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος. Αν και δεν υπήρξε κανένα κομμάτι του αισθητήρα παρά μόνο το ελαφρώς διαφοροποιημένο home button και η αλλαγμένη διάταξη κάτω από το home button στο iPhone για να δημιουργήσει εξτρά χώρο, αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον θεωρείται σίγουρο. Πιθανότατα όλο το σύστημα αναγνώρισης αποτυπωμάτων δοκιμάστηκε εσωτερικά στην Authentec, την εταιρία που εξαγόρασε πριν από περίπου 1,5 χρόνο η Apple και είναι ειδική πάνω σε παρόμοιους αισθητήρες. Αυτή η εταιρία λοιπόν άφησε όλα της τα υψηλόβαθμα στελέχη να…φύγουν  το πρώτο τετράμηνο του 2013. Το ίδιο είχε γίνει και με την C3 Technologies, την εταιρία που ήταν υπεύθυνη για τους 3D χάρτες και είχε εξαγοραστεί από την Apple και το ίδιο έγινε και με τα στελέχη της εταιρίας που ήταν υπέυθυνη για το Siri. Ο αισθητήρας κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιείται μόνο για ξεκλείδωμα του iPhone, καθώς η Apple θέλει να κάνει τα κινητά της πιο δύσκολα στο να κλαπούν και ακόμη πιο δύσκολα στο να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον που δεν έχει τη δικαιοδοσία. Το νέο home button δεν θα είναι κυρτό, αλλά πιθανότατα θα έχει διαφορετικό κόψιμο και θα διαφέρει μόνο στα μάτια του έμπειρου χρήστη/fanboy.