Οι δημιουργοί του YouTube παρουσιάζουν μια νέα εφαρμογή video για το iPhone


esimeon

Εάν νομίζατε ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των social video apps εί ναι υπόθεση του Vine και του Instagram, κάνετε λάθος, σύμφωνα με το Mashable πάντοτε.

Οι ζάμπλουτοι τύποι  (για τα ελληνικά δεδομένα) πίσω από το YouTube αποφάσισαν να λανσάρουν μια νέα εφαρμογή για video η οποία όμως θα επιτρέπει στο χρήστη της να δημιουργεί ταινίες μέσα από το iPhone ενώνοντας πολλά περισσότερα βίντεο.

Οι Chad Hurley και Steve Chen παρουσίασαν τη νέα εφαρμογή την οποία ετοίμαζαν μετά την αποχώρησή τους από το YouTube το 2010-2011 σε μια νέα προσπάθεια να επανέλθουν στη σκηνή του ιντερνετικού video.

Σε άμεσο ανταγωνισμό με τα βάιν και ίνστα (ελληνηστί – μπλιαχ) ο χρήστης του MixBit,  όπως λέγεται η νέα εφαρμογή, μπορεί να τραβήξει μινι-κλιπάκια μέχρι 16 δευτερόλεπτα και να ενώσει μέχρι 256 τέτοια κλιπάκια για να φτιάξει μια ολοκληρωμένη ταινία.

Στο δρόμο βρίσκεται και η έκδοση για τα Android – την εφαρμογή την δημιούργησε η εταιρεία των Hurley και Chen, η AVOS Systems η οποία είναι και πίσω από τη διαχείριση του δημοφιλούς στο εξωτερικό Delicious.

Για να δούμε που θα οδηγήσει αυτή η νέα τάση με τα βίντεο.