Κι άλλα άσχημα νέα για τους κατασκευαστές των Blackberry.


esimeon

Σαν να μην έφταναν τα νέα  ότι η RIM απέτυχε κατά πολύ να φέρει τα κέρδη που περίμεναν οι αναλυτές, οι τελευταίες φήμες θέλουν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να σκέφτεται να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο μόνο και μόνο για να μπορέσει να κάνει πιο γρήγορα τις διαρθρωτικές αλλαγές που θέλει (να πουλήσει την εταιρία στον μεγαλύτερο πλειοδότη). 

Μιλώντας για κέρδη, η εταιρεία παρουσίασε … ζημιές της τάξης των 84 εκατομμυρίων δολαρίων, σε αντίθεση βέβαια με τις γιγαντιώδεις ζημιές των 520 περίπου εκατομμυρίων το ίδιο περσινό διάστημα. 

Και όλα αυτά που τα Blackberry μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούταν ο τρίτος πόλος ανταγωνισμού μεταξύ των iPhone και των Android συσκευών. 

Ο CEO της RIM έκανε έκκληση για υπομονή, όσο διαρκεί η διαφαινόμενη ανάκαμψη της εταιρείας, ενώ για τις φήμες διαμήνυσε ότι αποτελούν αποκλειστικά “σκέψεις”.

Αν και η εταιρεία πούλησε μόνο 2,7 εκατομμύρια συσκευές της νέας της πλατφόρμας, ο βραχυπρόθεσμος στόχος της είναι ξεκάθαρος: να μην καταρρεύσει. 

Είναι απίθανο πως η καναδική εταιρεία με τόσο μεγάλη βάση εταιρικών πελατών κατόρθωσε να φτάσει στα όρια της καταστροφής μετά από μια υπερβολικά επιτυχημένη πορεία. 

Ο χρόνος θα δείξει αν θα τα καταφέρει.