Όχι άλλη λάσπη.


esimeon

Έχει καταντήσει αηδία. Δε φτάνει που χάρη στους περίφημους αναλυτές (ή anal-ists, όπως αναφέρονται πλέον τα ξένα site του χώρου σε αυτούς χαριτολογώντας;!) έχει γίνει το απερίγραπτο και η μετοχή της Apple πέφτει ενώ τα κέρδη της απογειώνονται, τώρα έχουμε και τους δημοσιογραφίσκους του χώρου να ασχολούνται. 

Το iPhone 5 είναι το πιο μισητό κινητό της αγοράς, ενώ η πλειονότητα των ανθρώπων λατερεύει το Samsung Galaxy S4.

— Victoria Woolaston, δημοσιογράφος (;) της Daily Mail

Η Woolaston έβγαλε αυτήν την ανακοίνωση στο site της Daily Mail, και το δίκτυο καναλιών του ABC (βλέπε Lost) το έπαιξε ξανά και ξανά. 
Χωρίς να το ψάξει. 
Καθόλου. 
Δεν τους προβλημάτισε ας πούμε το γεγονός, ότι το iPhone 5 πουλάει σαν τρελό. 
Από που όμως πήρε τα στοιχεία η Woolaston; Από κάποια εταιρία του χώρου, η οποία είναι καταξιωμένη; Από κάποια εμπεριστατωμένη έρευνα; Όοοοχι. Βασίστηκε σε μια νεοσύστατη εταιρία, η οποία λέγεται We are social, και η οποία δήλωνε πολύ χαρούμενη που βρισκόταν, έστω και σαν αναφορά, στο site της Daily Mail. Ουάου. Για όσους δεν το γνωρίζουν η Daily Mail θεωρείται φυλλάδα στην Αμερική, και όχι εφημερίδα. Κάτι σαν το “Ποντίκι” ας πούμε (υπάρχει ακόμη αυτό;). 
Αλλά ας πούμε ότι το We are Social, έχει σωστά στοιχεία. Τι στοιχεία έχει; Γράφει πουθενά τις λέξεις πιο αγαπητό και πιο μισητό; Όχι. Τι γράφει; Γράφει ότι οι συζητήσεις που αφορούσαν το iPhone 5 την ημέρα της κυκλοφορίας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν 12 φορές περισσότερες από αυτές που έγιναν για το Galaxy S4. Γράφει ότι τα αρνητικά σχόλια που αναφέρθηκαν στο iPhone 5 ήταν 2 φορές περισσότερα από αυτά για το Galaxy S4. Λογικό, αν σκεφτείς το πόσο σημαντικό είναι το ένα κινητό σε σχέση με το άλλο! Αλλά “πιο μισητό”, “πιο αγαπητό”; Δε νομίζω. 

Δημοσιογραφίσκοι υπάρχουν πολλοί. iPhone μόνο ένα.